« Georgien NF 2017

Georgien NF 2019 »


Internval

Internval

GEORGIENS UTTAGNING. På nyårsaftonen 2017, med bara timmar kvar innan 2018 skulle börja, kom georgiska TV-bolaget GPB med informationen att man internt valt ut sånggruppen Iriao att representera Georgien i Eurovision 2018. Även tävlingsbidraget har valts ut internt. Georgien blev sista landet ut att presentera sitt tävlingsbidrag officiellt.

 

Så gick uttagningen till

Gruppen Iriao. Foto: GPB

Gruppen Iriao är en etnojazzgrupp bestående av medlemmarna Davit Malazonia, Davit Kavtaradze, Shalva Gelekhva, Levan Abshilava, Goerge Abashidze, Bidzina Murgulia och Mikheil Javakhishvili. Eftersom att de är sju stycken i gruppen innebär det att minst en av dem kommer behöva avstå tävlan på scenen i Lissabon (eftersom EBU:s regler bara tillåter 6 personer på scenen). Gruppen bildades för fem år sedan, år 2013 i huvudstaden Tblisi och har spelat ihop sedan dess. Gruppen blandar olika genrer och stilar, främst inom jazz och etno, för att skapa sin egen stil. Lyssna gärna på detta exempel.

Nu ska denna musikgrupp alltså få representera Georgien i Eurovision Song Contest 2018, vilket gör dem till den elfte representanten för Georgien genom tiderna.

 

Tävlingsbidraget

Det är officiellt att deras tävlingsbidrag kommer att heta “Sheni gulistvis” och är gjort av Davit Malazonia och Irina Sanikidze. Låten släpptes officiellt den 13:e mars 2018. I samband med att låten presenterades i musikvideoform var det med den engelska titeln “For You”, men gruppen sjunger både på engelska och georgiska.

 

Så här ser musikvideon till låten ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Inofficiell Eurovision 2020

Mello 2020

Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen