Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Azerbajdzjan NF 2017

Azerbajdzjan NF 2019 »


AZERBAJDZJANS UTTAGNING. Inför Eurovision 2018 valde det azeriska TV-bolaget İTV ut Azerbajdzjans artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

İTV:s val föll på sångerskan Aisel Mammadova, vilket inte var AySel som tävlade för Azerbajdzjan 2009. Tävlingsbidraget ”X My Heart” togs fram med hjälp av ett internationellt team som denna gång bestod av Dimitris Kontopoulos och Sandra Bjurman, som därmed fick med sitt sjätte bidrag för Azerbajdzjan. Artistvalet meddelades redan i november 2017 medan bidragets studioversion släpptes officiellt i början av mars 2018.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2018

I Eurovision 2018 blev Azerbajdzjan lottade att kvala genom semifinal 1, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 11:e plats (av 19 länder) med 94 poäng. Det var första gången någonsin som Azerbajdzjan inte gick vidare till en Eurovision-final.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen