Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Tjeckien NF 2016

Tjeckien NF 2018 »


TJECKIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det tjeckiska TV-bolaget Česká televize ut Tjeckiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Tjeckiska ČT annonserade redan under hösten 2016 att de för tredje året i rad skulle välja artist och bidrag internt till Eurovision Song Contest. Glada över den stora succén ifjol när landet äntligen kvalificerade sig till Eurovision-finalen (även om man sedan kom näst sist) gjorde att det var stort intresse bland låtskrivare att skicka in bidrag. Över 300 bidrag inkom som sedan en expertpanel sedan fick lyssna igenom.

Den 15:e februari 2017 kom beskedet att vinnaren i den interna uttagningen blev jazzsångerskan Martina Bárta. Några veckor senare släpptes tävlingsbidraget ”My Turn” som DWB och Kyler Niko stod bakom på upphovssidan.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2017

I Eurovision 2017 blev Tjeckien lottade att kvala genom semifinal 1, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 13:e plats (av 18 länder) med 83 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen