« Österrike NF 2016

Österrike NF 2018 »Österrike har valt att slopa final eller större uttagning för att återgå till internval av såväl artist som tävlingsbidrag.


Tävlingsupplägg

Denna gång var det en expertpanel som fick besluta vilken artist med tillhörande bidrag som ska få tävla för Österrike i Kiev i maj. Valet föll på sångaren Nathan Trent, född 1992 i Innsbruck (Österrike) som är singer-songwriter inom pop och RnB. Han är idag s.k. “sin-egen-musiker” där han skriver, komponerar, arrangerar och producerar sin egen musik. Han är dessutom även skådespelare.

Nathan Trent. Foto: ORF.

 

Det bidrag som Nathan Trent får med sig till Kiev heter “Running On Air”. Låten presenterades officiellt den 27:e februari, och bidragets musikvideo släpptes en dag senare. Det är Nathan Trent som gjort låten tillsammans med Bernhard Penzias.

 


Fakta

austria_big

Internval


När?

  • * Artist: 16 december 2016
  • * Låt: 27 februari 2017 (releasedatum)

Representant

  • Nathan Trent (internval)
  • Running On Air” (internval)


Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen