Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Ukraina 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Ukrainas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Ukraina hade startnummer 17 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 21 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Ukrainas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Svetlana Loboda

  • Låt:
  • ”Be My Valentine (Anti-Crisis Girl)”

  • Text & musik:
  • Yevgeny Matyushenko, Svetlana Loboda

  • Språk:
  • Engelska


Svetlana Loboda föddes i Kiev den 18 oktober 1982. Hon vann den ukrainska uttagningen och representerar därmed Ukraina i Eurovision 2009.

 

Musikvideo

Så här såg Ukrainas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ingen kommentar!Ukraina bidrar alltid med något udda och oftast kul och helt rätt. Det har också belönat dem med två andraplatser de senaste två åren. Dit lär nog inte Svetlana komma i år med det här östeuropeiska R’n’B-popförsöket. Från början ratade jag det här bidraget rakt av, men efter ett par veckors lyssningar går det inte att låta bli att tycka om det här. Det kommer säkerligen att bli en finalplats för Svetlana och väl där kan det gå rikitgt bra tror jag, dock ingen vinnare. Personligen hoppas jag att den når dit också, men väl där kvittar det vart den slutar.Det här är något som växer ju mer man lyssnar på det och ska jag vara ärlig så ratade jag detta bidrag totalt när det vann den ukrainska uttagningen tidigare i vår, men som sagt, låten växer till sig ju mer man lyssnar och dessutom får bidraget en del draghjälp av videon. Som parentes kan ju nämnas att live-framträdandet under uttagningen var något av det mest bisarra jag sett i genren. Trolig final och placering på övre halvan för Ukraina.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen