Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Sverige 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Sveriges artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Sverige hade startnummer 5 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 4 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Sveriges representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Malena Ernman

  • Låt:
  • ”La Voix”

  • Text & musik:
  • Fredrik Kempe ™, Malena Ernman (t)

  • Språk:
  • Engelska och franska


Malena, egentligen Sara Magdalena, Ernman är född 1970 och växte upp i Sandviken. Gift och har två barn. Operasångerska (mezzosopran) som fick sin utbildning på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikkonservatoriet i Orléans och vid Operahögskolan i Stockholm. Slog igenom 1998 och har funnits med i uppsättningarna av Figaros bröllop på Staatsoper i Berlin, Fröken Julie i Wien och Bryssel samt Carmen på Operan i Stockholm.

 

Musikvideo

Så här såg Sveriges musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Antingen succé eller flopp. Men jag tror att det blir en given final och en topp tio plats. Jag höll på denna, Caroline af Ugglas och Alcazar i den svenska finalen så jag är glad.Jag är glad över att vi skickar något helt annat än det vanliga vi brukar skicka. Opera och pop med ett fantastiskt nummer. För andra året i rad är det ett bidrag skrivet av Fredrik Kempe som representerar Sverige. Det är svårt att vara partisk när det gäller att kommentera sitt hemland, men jag tror och hoppas att det går bra för Malena och för Sverige. Vi måste åtminstone ta oss till finalen. Hade Alcazar med ”Stay The Night” som främsta favorit i årets Melodfestival.Till en början var jag ganska glad över att Malena vann den svenska uttagningen men ju mer tiden efteråt har gått har denna glädje sakta men säkert förbytts mot en besvikelse. Jag inser att för varje gång jag lyssnar på låten så blir den mer och mer dålig och i dagsläget är jag vansinnigt trött på den. Jag hoppas dock att Europa inte ska tröttna lika fort på bidraget och att det ska räcka till final i alla fall men jag tror att Sverige där sedan floppar som den här typen av bidrag normalt gör i ESC-sammanhang. Alcazar eller Sarah Dawn Finer är jag övertygad om att de hade fungerat bättre, tyvärr.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »