Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Spanien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Spaniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Spanien var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 25 av 25, dvs. sist ut av alla!

Först ger vi en faktaöverblick om Spaniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Soraya

  • Låt:
  • “La Noche Es Para Mí”

  • Text & musik:
  • Felipe Pedroso, Jason Gill, Dimitri Stassos, Irini Michas

  • Språk:
  • Engelska och spanska


Sist ut i finalen är Spanien med Soraya Arnelas, född i Valencia de Alcántara, i den spanska regionen Extremadura, den 13 september 1982. Vid en ålder av 11 år reste hon till Madrid för att studera dramatik, men började arbeta som flygvärdinna istället och reste runt i världen. Hon talar fyra olika språk (spanska, engelska, franska och portugisiska).

Den spanska finalen vanns med minsta möjliga marginal av Soraya som framförde låten”La Noche Es Para Mí” (Natten för mig). Låten är skriven av den svenskgrekiske kompositören Dimitri Stassos som även har skrivit låten “Alla” som framfördes i den svenska Melodifestivalen av Sofia Berntson.

 

Musikvideo

Så här såg Spaniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ingen kommentar!Det här är typisk Eurovisionpop med inslag av engelska i refrängen och innehåller en blandning av etniska ljud. Det här skulle lätt kunna tilltala hela Europa. Jag rankar den högt och för mig är det här en av de bästa bidragen i årets tävling. Jag tror det kommer bli en topp-tio placering i finalen.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen