Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Polen 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Polens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Polen hade startnummer 5 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Polens uttagning och representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Lidia Kopania

  • Låt:
  • “I Don’t Wanna Leave”

  • Text & musik:
  • Alex Geringas, Bernd Klimpel, Rike Boomgaarden, Dee Adam

  • Språk:
  • Engelska


Piosenka dla Europy som Polens uttagning heter, hade final lördagen den 14 februari. Det var tio bidrag som tävlade. Vann gjorde låten “I don’t wanna leave” med Lidia Kopania. Hon fick mest röster av såväl juryn som folket. TV-bolaget TVP meddelade från början att 12 låtar var tänkt att tävla om att få representera Polen i Eurovision Song Contest 2009, men två bidrag blev diskvalificerade.

Svenska Man Meadow var med för andra året i rad. De var mest populära bland omröstningarna av folket ute i Europa och populära av det polska folket, dock svek återigen juryn. Det var Thomas G:son och Andreas Rickstrand som låg bakom “Love is gonna get you” som bara kom på en sjätteplats.

En annan nordisk grupp, norska Det Beatles var också med och kom sist.

 

Musikvideo

Så här såg Polens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Nä det här ger mig ingenting. Glömmer bort låten redan när jag lyssnar på den. Fy Polen, gå hem och gör om, välkommen tillbaka nästa år.Får väl inleda med att säga att jag är ruggigt besviken över att Polen inte valde fram Man Meadow (svenskgruppen) att representera landet i Moskva. De hade helt klart den bästa låten och Polen hade hamnat högt upp på min lista isånnafall. Nu valde man att skicka en sångerska vars ballad är så fruktansvärt tråkig att man blir tårögd. Nej, måtte det inte bli någon finalplats för Polen iår. Jag tror dock att många kommer att uppskatta den här och på så sätt kanske den har en möjlig chans att ta sig vidare.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen