Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Nederländerna 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Nederländernas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Nederländerna hade startnummer 19 av 19 (sist ut) i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Nederländernas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • The Toppers

  • Låt:
  • “Shine”

  • Text & musik:
  • Gordon Heuckeroth

  • Språk:
  • Engelska


The Toppers består av de tre sångarna och trogna ESC-fansen Rene Froger (född 5 november 1960), Gordon (född 6 juli 1968) och Jeroen van der Boom (född 22 juni 1972).

De släppte sin första platta 2005: “Toppers in concert”. Redan året därpå kom uppföljaren: “Toppers in concert 2006” och på det förstås “Toppers in concert 2007” och “Toppers in concert 2008”. Singlarna inkluderar hits som “Live at the ArenA”, “Over the top” och “Toppers Party!”.

Toppers spelar främst covers och klassiker, de är speciellt kända för Eurovision-medleys. Vilket tydligen är populärt eftersom gruppen säljer ut Amsterdam ArenA år efter år.

 

Musikvideo

Så här såg Nederländernas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ingen kommentar!Det här är en gladschlager med ett positivt budskap och en hook i refrängen. Jag håller med Tomas om att förändringen blev till det sämre, men jag håller de här mysiga grabbarna som en av mina favoriter.The Toppers var länge favoriter för mig men på vägen bestämde de sig för att ändra bidraget något genom att mixa om det och tyvärr till det lite sämre.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen