Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Kroatien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Kroatiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Kroatien hade startnummer 1 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 5 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Kroatiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Igor Cukrov feat. Andrea

  • Låt:
  • ”Lijepa Tena”

  • Text & musik:
  • Vjekoslava Huljić (t), Tonči Huljić (m)

  • Språk:
  • Kroatiska


Det var den unga sångaren Igor Cukrov som kommer representera Kroatien med låten ”Lijepa tena”, skriven av Tonči Huljić och Vjekoslava Huljić. Finalen avgjordes på Hotel Kvarner i småstaden Opatija vid Adriatiska havet. På galan uppträdde ingen mindre än Paul Young som framförde flera av sina största hits. Juryn ville att Feminnem skulle vinna medan TV-tittarna gav flest röster till Tomislav Bralic & Klapa Intrade. Detta gjorde att segern gick till bådas andrahandsval: Igor Cukrov. Kroatien slutade på 21:a plats förra året och får därför tävla i den andra semifinalen torsdagen den 14 maj. Kroatien har som bäst placerat sig på fjärdeplatsen i Oslo 1996 genom Maja Blagdan och låten ”Sveta Ljubav” samt i Jerusalem 1999 genom Marija Magdalena.

 

Musikvideo

Så här såg Kroatiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!En balkanballad som inte fastnar tyvärr. Kan nog vara svårt att ta sig till final. Annars brukar Kroatien vara riktigt bra.Ytterligare en stark balkanballad som jag har fastnat för, trots lite väl falska inslag i sången. Vore dock konstigt om den missade en finalplats då det här definitivt kommer plocka poäng från östländerna. Jag skulle bli beviken om det inte blev någon final för jag tycker absolut den här hör hemma i finalen.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »