Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Island 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Islands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Island hade startnummer 12 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 7 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Islands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Yohanna

  • Låt:
  • “Is It True?”

  • Text & musik:
  • Óskar Páll Sveinsson, Chris Neil, Tinatin Japaridze

  • Språk: Engelska


Johanna Gudrun Jonsdottir var bara nio år gammal då hon först började uppträda. Innan hon övertalades att medverka i den isländska melodifestivalen har hon bland annat uppträtt på Broadway. Hon tog sig till Moskva med balladen “Is it true”.

 

Musikvideo

Så här såg Islands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag gillar Island i det mesta av vad de har skickat men inte i år. En toktjatig och tråkig ballad. Inte final i mina öron.Efter att hela Island gick i konkurs i höstas så är väl en svindyr Eurovisionomgång det sista man vill lägga pengar på i nuläget. Men samtidigt vill ju islänningarna inte skicka något chanslöst skräpbidrag som de får skämmas för i framtiden. Istället skickar de en vacker ballad som jag tror har goda chanser att nå finalen.. Den sätter sig ganska lätt i huvudet och visst är det här en av de bättre balladerna i år om jag får säga mitt tycke.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen