Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Estland 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Estlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Estland hade startnummer 18 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 15 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Estlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Urban Symphony

  • Låt:
  • “Rändajad”

  • Text & musik:
  • Sven Lõhmus

  • Språk:
  • Estniska


Urban Symphony är en estnisk sextett som bildades 2007 och som består av tjejerna Sandra Nurmsalu, 20 år och sångerska/violinist, Johanna Mängel, 18 år och cellist, Mari Möldre, 16 år och cellist, Mann Helstein, 21 år och violinist, Marilin Kongo, 22 år och körsångerska, samt Mirjam Mesak, 18 år och körsångerska.

 

Musikvideo

Så här såg Estlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ingen kommentar!Ett av de gräsligaste bidragen någonsin. Det här må vara vackert, men så fruktansvärt tråkigt att man blir sömnig när den väl kommer igång. Det lyfter aldrig och det saknas den där upphöjaren i bidraget. Jag tror varken den här når en finalplats och jag hoppas verkligen inte den tar sig dit heller.Etnopop så det räcker och blir över. Jag hade andra favoriter i den estniska uttagningen i vår men tippade just denna som en riktig dark horse och den gick och vann. Hur som helst så är detta vackert på sin höjd men tyvärr samtidigt också ganska sövande tråkigt. En sak är säker, det är otalt många gånger bättre än bidraget från förra året. Jag tror Estland faller i semifinalen, men kanske räddas av juryrösterna visserligen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen