Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Danmark 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Danmarks artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Danmark hade startnummer 9 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 16 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Danmarks representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Niels Brinck

  • Låt:
  • ”Believe again”

  • Text & musik:
  • Lars Halvor Jensen, Martin Michael Larsson och Ronan Keating

  • Språk:
  • Engelska


Niels Brinck är född och uppvuxen i den danska staden Århus. Han har hållt på med musik hela sitt liv, först som låtskrivare, och sedan som producent och nu som sångare. Debutalbumet ”Brinck” var en topp-10 förra året. Han flyttade till Köpenhamn för fyra år sedan och förutom att skriva och producera, har Brinck arbetat med att utveckla sina vokala färdigheter. Efter att ha tillbringat en tid på musikkonservatorium och prova andra vägar, fann han sig själv mer och mer attraherad av den utmaning till rollen som sångare.

Brinck skrev och sjöng in titelmelodin till tv-serien Anna Pihl, ”In the End I started”. Han har även skrivit ”The One” till vinnaren av danska ”X Factor”, Martin Hoberg Hedegaard. Under namnet IVORY var han med och skrev soundtracket till Susanne Biers dogmafilm ”Älskar dig för evigt”.

 

Musikvideo

Så här såg Danmarks musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Gillar inte den här låten men den är ju bra skriven och väl genomförd så jag tror den tar sig till final.Danmark valde att skicka Brinck och hans powerballad ”Believe again”. Det är Ronan Keating som ligger bakom låten och det är ingen hemlighet att Brinck både låter och ser ut som honom. Låten är riktigt bra radiopop och refrängen sätter sig direkt. Jag gillar det här och tycker det är bland det bästa danskarna har skickat sedan bröderna Olsen sjöng i Globen 2000. Noterbart är att fjolårets vinnarbidrag i ESC hette Believe, kanske blir det Believe Again i år istället. Visst ska den här ta sig till en final och väl där hamna på en tio-topp placering. På andra plats i den danska finalen hamnade ”Someday” med Hera Björk, en låt som ett gäng svenskar skrivit och som även var min personliga favorit tillsammans med Claus Christensens ”Big Bang Baby” och Trine Jepsen med ”I´ll never fall in love again”.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen