Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Azerbajdzjan 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Azerbajdzjans artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Azerbajdzjan hade startnummer 12 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 11 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Azerbajdzjans representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • AySel & Arash

  • Låt:
  • ”Always”

  • Text & musik:
  • Arash Labaf, Robert Uhlmann, Elin Wrethov, Anderz Wrethov, Johan Bejerholm, Marcus Englof, Alex Papaconstantinou

  • Språk:
  • Engelska


Aysel Teymurzadeh är en nittonåring från Baku som just nu pluggar internationella relationer vid universitet i den azeriska huvudstaden. Hennes låt är skriven av svensk-iraniern Arash Labef. Arash, känd i Sverige och uppvuxen i Uppsala och Malmö. Han har tidigare haft hits som ”Boro Boro” och ”Tempation”, den senare som också slog i Ryssland med den ryska versionen.

Arash har länge önskat vara med i Eurovision Song Contest, och ihop med AySel så blir drömmen verklig.

 

Musikvideo

Så här såg Azerbajdzjans musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ingen kommentar!Årets sommarhit definitivt. Det här är en klockren hit där två röster verkligen passar ihop. Detta är en solklar kandidat till finalens topp fem. Baku 2010? Möjligtvis, men jag skulle inte vara ledsen om så skulle bli!Klassisk Arashproduktion med få överraskningar om man hört något av honom förr men det här kommer nog bli farligt. Låten är av radiohitklass så det spränger om det och om det här inte tar sig till final så vet jag inte vad som borde göra det heller.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen