Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Frankrike NF 2022

Frankrike NF 2024 »


FRANKRIKES UTTAGNING. TV-bolaget France Télévisions har bekräftat Frankrikes artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2023 kommer att väljas genom ett internval.

 

Fakta


 • Uttagningsprocess:
 • Internval (artist och bidrag)
 • Uttagningsdatum:
 • 12 januari (artist)
 • Ej presenterat (bidraget)
 • Artist:
 • La Zarra
 • Låt:
 • Inte känt
 • Låtskrivare:
 • Inte känt

Bakgrund till beslutet

I början av juli 2022 släppte den franska TV-kanalen France2 en kommuniké med kommande TV-program där bolaget bekräftade fortsättningen med ESC-uttagningen C’est vous qui décidez. Denna uttagning infördes inför 2021 års tävling och var även aktuell inför 2022. Därmed skulle det nu för tredje året i rad bli denna uttagning som skulle kora Frankrikes representant.

Sedan kommunikén släpptes har det däremot inte sagts något gällande finalen, ingen antagning har varit öppen (i alla fall ingen officiell sådan) och France Télévisions har heller inte sagt något om några datum eller så. Överraskande nog kom beskedet nu i början av 2023 att det istället blir ett internt val, för första gången sedan 2020.

 

Vem blev vald?

Den artist som har valts ut att tävla för Frankrike i år heter La Zarra, som är ett artistnamn för Fatima Zahra Hafdi, född den 25:e augusti 1997 i Montreal i Quebec, Kanada. Det vi vet om henne är att hon släppte sitt första album 2021 Traîtrise som innehåller 14 singlar, däribland låten ”Tu t’en iras” (se videoklippet nedan). Hon släppte också så sent som ifjol singeln ”Sans moi”. Det vi också vet är att hon alltid har varit intresserad av mode och musik.

Näst på tur väntar ett scenframträdande på Eurovision-scenen i Liverpool och då Frankrike tillhör ”Big Five” slipper La Zarra kvala genom semifinalerna. Vilken låt hon får med sig till finalen är dock inte känt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen