Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Bulgarien NF 2017

Bulgarien NF 2020 »


BULGARIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2018 valde det bulgariska TV-bolaget BNT ut Bulgariens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Bulgarien hade efter sin återkomst 2016 lyckats få in två riktigt starka slutplaceringar och 2018 fortsatte man på det spåret. Även denna gång utsågs artist och bidrag internt där BNT ny mottog låtar via en antagning innan ett slutval gjordes. BNT gjorde sedan sitt val i omgångar, men det dröjde fram till den 12:e mars, alltså strax innan bidragsdeadline inföll, då artist- och bidragsvalet blev känt. BNT:s val föll på låten ”Bones” med gruppen EQUINOX.

Tävlingsgruppen bestod av fem soloartister som för tillfället sattes ihop till en grupp. Personerna i gruppen var Zhana Bergendorff, Vlado Mihailov, Georgi Simeonov, Johnny Manuel och Trey Campbell.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2018

I Eurovision 2018 blev Bulgarien lottade att kvala genom semifinal 1, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 14:e plats (av 26 länder) med 166 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen