BULGARIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2018 valde det bulgariska TV-bolaget BNT ut Bulgariens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Bulgarien hade efter sin återkomst 2016 lyckats få in två riktigt starka slutplaceringar och 2018 fortsatte man på det spåret. Även denna gång utsågs artist och bidrag internt där BNT ny mottog låtar via en antagning innan ett slutval gjordes. BNT gjorde sedan sitt val i omgångar, men det dröjde fram till den 12:e mars, alltså strax innan bidragsdeadline inföll, då artist- och bidragsvalet blev känt. BNT:s val föll på låten ”Bones” med gruppen EQUINOX.

Tävlingsgruppen bestod av fem soloartister som för tillfället sattes ihop till en grupp. Personerna i gruppen var Zhana Bergendorff, Vlado Mihailov, Georgi Simeonov, Johnny Manuel och Trey Campbell.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2018

I Eurovision 2018 blev Bulgarien lottade att kvala genom semifinal 1, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 14:e plats (av 26 länder) med 166 poäng.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera