Bulgarien i Eurovision Song Contest 2018« Bulgarien NF 2017


Internval

Internval

BULGARIENS UTTAGNING. Efter två års framgångssagor för Bulgarien med först en fjärdeplats och sedan en andraplats har landet nu fått vittring om att satsa mot seger. Även denna gång blev det ett internval som slutade med en ihopsatt grupp enbart för Eurovisionen.

 

Så gick uttagningen till

Foto: Dragomir Spasov

Efter att TV-bolaget BNT hade bekräftat sin medverkan i Eurovision 2018 kom beskedet att man återigen skulle göra ett internval av artist och bidrag. Mellan november och december kunde intresserade låtskrivare skicka in bidrag, men det fanns stora krav på låtskrivarna. Efter att BNT sållat bland de inskickade låtarna kvarstod 13 bidrag som sedan sålldes ned till tre stycken. Därefter gjorde BNT sitt val, men dröjde ända till den 12:e mars innan besked kom om artist- och bidragsvalet. BNT:s val föll på låten “Bones” med gruppen EQUINOX.

Gruppen EQUINOX består av Zhana Bergendorff, Vlado Mihailov, Georgi Simeonov, Johnny Manuel och Trey Campbell. De har satts ihop enbart för Eurovisionen, men har alla gedigen bakgrund i musikbranschen. Lite kort fakta om gruppmedlemmarna:

 

  • Zhana Bergendorff vann Bulgariens upplaga av X Factor 2013 och har på hemmaplan i Bulgarien blivit en riktigt framgångsrik artist.
  • Vlado Mihailov är singer/songwriter som i andra fall syns i bulgariska grupperna Safo och Seng. Han är även skådespelare som medverkat i ett antal långfilmer i Bulgarien. Ifjol var han även körsångare till Kristian Kostovs Eurovisionbidrag.
  • Georgi Simeonov, eller JJ som han kallar sig som artist, är artist och låtskrivare som i sin början av karriären var en del av bulgariska pojkgruppen 032. Men sedan 2013 är han soloartist och har blivit rätt framgångsrik på hemmaplan.
  • Johnny Manuel kommer ursprungligen från staden Flint i Michigan, USA, och han har varit i musikbranschen sedan 14 års ålder. Ifjol deltog han i amerikanska Talang där hans framträdande med Whitney Hustons “I Have Nothing” har setts av över 270 miljoner människor i sociala medier. Han planerar nu att släppa sitt första soloalbum.
  • Trey Campbell är en av låtskrivarna till denna grupps Eurovisionbidrag. Förutom att skriva bidrag till denna grupp så har han även gjort musik till artister som Bebe Rexha, Julie Bergan och Alexandra Stan.

 

Tävlingsbidraget

Den låt som EQUINOX ska tävla med heter “Bones” och den har text och musik av Symphonics International, vilka är låtskrivarna Borislav Milanov, Trey Campbell, Joacim Persson och Dag Lundberg. Detta gäng gjorde även Bulgariens Eurovisionbidrag förra året, som tidigare nämnt hamnade på andra plats efter Salvador Sobral vilket är Bulgariens dittills bästa placering.

 

Bidragets musikvideo ser ut så här:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Eurovision 2019

Inför Finalen

Panelens topplista

Repetitionsbloggen

Nyheter


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen