Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Belgien NF 2017

Belgien NF 2019 »


BELGIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2018 valde det belgiska TV-bolaget VRT ut Belgiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter tre framgångsrika topplaceringar för Belgien satsade nu den tvådelade nationen på sitt starkaste kort. Redan i september 2017 meddelade VRT att man officiellt valt ut internt valt ut sångerskan Laura Groeseneken som representant för landet. Vid tillfället arbetade hon både med musiken som singer-songwriter och röstcoach och hon arbetade även på IKEA. Några månader senare kom besked att Laura skulle använda sitt artistnamn Sennek i tävlingen.

Tävlingsbidraget som valdes ut hette ”A Matter Of Time” som Laura Groeseneken var med och tog fram tillsammans med Alex Callier och Maxime Tribeche. Bidragets musikvideo släpptes officiellt den 5 mars 2018.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2018

I Eurovision 2018 blev Belgien lottade att kvala genom semifinal 1, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 12:e plats (av 19 länder) med 91 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen