Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Serbien NF 2016

Serbien NF 2018 »


SERBIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det serbiska TV-bolaget RTS ut Serbiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Under måndagskvällen den 27:e februari 2017 kom besked att RTS internt utsett sångerskan Tijana Bogićević som representant för Serbien i 2017 års Eurovision. I samma veva presenterades också att låtskrivarna bakom bidraget skulle bli kvartetten Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenäs och Lisa Ann-Mari Linder.

Först i mitten av mars, dvs. mot slutet av uttagningssäsongen, släpptes titeln och den officiella musikvideon till bidraget: ”In Too Deep”.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2017

I Eurovision 2017 blev Serbien lottade att kvala genom semifinal 2, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 11:e plats (av 18 länder) med 98 poäng. Det kan tilläggas att Serbien var bara tre poäng från att gå vidare till final!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen