Serbien i Eurovision Song Contest 2017« Serbien NF 2016

Serbien NF 2018 »Serbien fortsatte att välja artist och bidrag internt. Och även i år skickar man en sångerska till Eurovisionen.


Tävlingsupplägg

Serbien har gjort klart med sitt artistval till ESC 2017. Under måndagskvällen (27 februari) kom besked att det blir sångerskan Tijana Bogićević (bilden nedan) som representerar Serbien i årets tävling.

Foto: RTS.

Det är redan klart med vilket bidrag som Tijana ska tävla med nämligen bidraget “In Too Deep”. Bakom låten på upphovssidan står kvartetten Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas och Lisa Ann-Mari Linder. De har arbetat ihop ett tag och de stod också bakom Bulgariens bidrag ifjol (som blev fyra i finalen).

Både artist- och bidragsvalet har gjorts internt. Senast Serbien anordnade en final för att göra detta val var inför ESC 2015.


Fakta

macedonia_big

Internval


När?

  • * Artist: 27 februari 2017
  • * Låt: 11 mars 2017 (releasedatum)

Representant

  • Tijana Bogićević (internval)
  • In Too Deep” (internval)Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen