« Serbien NF 2016

Serbien NF 2018 »Serbien fortsatte att välja artist och bidrag internt. Och även i år skickar man en sångerska till Eurovisionen.


Tävlingsupplägg

Serbien har gjort klart med sitt artistval till ESC 2017. Under måndagskvällen (27 februari) kom besked att det blir sångerskan Tijana Bogićević (bilden nedan) som representerar Serbien i årets tävling.

Foto: RTS.

Det är redan klart med vilket bidrag som Tijana ska tävla med nämligen bidraget “In Too Deep”. Bakom låten på upphovssidan står kvartetten Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas och Lisa Ann-Mari Linder. De har arbetat ihop ett tag och de stod också bakom Bulgariens bidrag ifjol (som blev fyra i finalen).

Både artist- och bidragsvalet har gjorts internt. Senast Serbien anordnade en final för att göra detta val var inför ESC 2015.


Fakta

macedonia_big

Internval


När?

  • * Artist: 27 februari 2017
  • * Låt: 11 mars 2017 (releasedatum)

Representant

  • Tijana Bogićević (internval)
  • In Too Deep” (internval)Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen