Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Montenegro NF 2016

Montenegro NF 2018 »


MONTENEGROS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det montenegrinska TV-bolaget RTCG ut Montenegros artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I slutet av december 2016 kom RTCG med beskedet att de internt valt ut sångaren Slavko Kalezić att tävla för Montenegro i Eurovision 2017. Valet hade gjorts efter att intresserade låtskrivare och kompositörer med montenegrinskt medborgarskap fått skicka in låtar till RTCG, varpå en tillsatt expertkommitté hade fått välja en artist och ett tävlingsbidrag. Först i mitten av mars meddelades tävlingsbidraget “Space” som hade gjorts av Momcilo Zeković och Stefan Örn.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2017

I Eurovision 2017 blev Montenegro lottade att kvala genom semifinal 1, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 16:e plats (av 18 länder) med 56 poäng.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen