Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Belarus 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Belarus artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Belarus hade startnummer 4 av 18 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Belarus representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Petr Elfimov

  • Låt:
  • ”Eyes That Never Lie”

  • Text & musik:
  • Petr Elfimov, V. Prokhozhy

  • Språk:
  • Engelska


Petr Elfimov föddes den 15 februari 1980 i staden Mogilev i dåvarande sovjetrepubliken Belarus. Båda hans föräldrar är musiker så han har haft musiken i sitt blod sedan han föddes. Pappa Petr Elfimov den äldre körar som bas i födelsestadens kyrkokör medan mamma Jeanette Elfimov är dirigent för en världskänd kör och 2007 tog hon pris i Polen genom att vinna även en tävling för dirigenter. Petr fastnade i tidiga barnår för Queen som därefter har influerat hans musik. 2005 släppte han sitt första album ”I Want” och två år senare släpptes hans uppföljare till denna, ”The Bells”. Senare i år kommer hans tredje album ”Glance Of Love” med låten ”Eyes That Never Lie” som huvudlåt.

 

Musikvideo

Så här såg Belarus’ musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag gillar inte låten, eller det är nog mer artisten som gör en ok låt dålig. Kan skrälla och ta sig till final men jag har svårt att tro det..Poppig glamrock av en riktigt sliskig artist och ett typiskt öststatsbidrag. Inte helt uselt enligt mig, men inte långt därifrån. Ingen finalplats detta år heller. Jag tycker dock att Belarus har haft en del sköna inslag i ESC de få gångerna de har deltagit. Min största favorit är Koldun med ”Work your magic” från 2007 som kom 6:a i finalen (enda gången man har nått finalen). Av de fem finalisterna i Belarus uttagning hade jag hellre sett Gunesh med ”Fantastic Girl”. Ett mycket bättre bidrag än det vi nu får se representera Belarus.Det här är ett bidrag som jag först ratade totalt men som sedan har låtit sig växa och när det nuförtiden kommer på iPoden så behöver jag inte per reflex trycka på nästa. Det är en helt okej rockhistoria att lyssna till men som jag tror är chanslös i sammanhanget. Petr i sig påminner lite om en av vinnarna från förra årets ryska bidrag, gissa vem? Jo, och uttagningen till Belarus bidrag missade jag totalt och därmed har jag ingen favorit från densamma.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »