Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Tyskland 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Tysklands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Tyskland var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 17 av 25.

Först ger vi en faktaöverblick om Tysklands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Alex Swings Oscar Sings

  • Låt:
  • ”Miss Kiss Kiss Bang”

  • Text & musik:
  • Alex Christensen

  • Språk:
  • Engelska


Två år efter att tyske swingkungen Roger Cicero helt oväntat floppat i Helsingfors satsar Tyskland på swing igen, om än av ett lite annorlunda slag. Stjärnproducenten Alex Christensen har bildat team med den amerikanske sångaren Oscar Loya och bjuder på swing parat med techno och en låt med titeln ”Miss Kiss Kiss Bang”.

 

Musikvideo

Så här såg Tysklands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag har gillat det här bidraget starkt från första gången och gör det fortfarande. Det är kvalitet rakt igenom och jag hoppas det går bra i finalen. Men risken är som för de övriga ”big four” att det floppas totalt.Den här låten för tankarna till två olika sorters kategorier; 40-talets swing och 2000-talets disco. Jag tyckte om den här i början, men nu tycker jag mest den är tjatig och har inga förhoppningar eller önskningar om att det ska gå väl för den i finalen.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen