Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Storbritannien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Storbritanniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Storbritannien var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 23 av 25.

Först ger vi en faktaöverblick om Storbritanniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Jade Ewen

  • Låt:
  • “My Time”

  • Text & musik:
  • Andrew Lloyd Webber, Diane Warren

  • Språk:
  • Engelska


Jade Ewen, född 24 januari 1988 i London, är en engelsk sångare och skådespelare. Hon har bland annat haft roller i engelska Tv-serier som “The Bill” och “Casualty”. hon hade också under några år en huvudroll i den australiska serien “Out There”. Hon har tidigare varit medlem i R&B gruppen Trinity Stone. Hon kan jämföras med en ung Whitney Houston.

Den 31 januari vann Jade Ewen den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest 2009 med bidraget “My Time” skrivet av Andrew Lloyd Webber.

 

Musikvideo

Så här såg Storbritanniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ingen kommentar!En äkta musikalballad av högsta klass. Dock ingen favorit för mig. En ganska sävlig ballad som lever på en stark röst och bra text. Det tog dock ett bra tag för mig att acceptera det här bidraget, och nu börjar jag tycka om det mer och mer. Jag tror det kan bli en topplacering i år.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss

Eurovision 2021


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen