Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Slovenien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Sloveniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Slovenien hade startnummer 10 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Sloveniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Quartissimo & Martina Majerle

  • Låt:
  • ”Love Symphony”

  • Text & musik:
  • Andrej Babić

  • Språk:
  • Engelska


Martina Majerle är en Kroatiskt sångerska. Hon kommer att med strängkvartetten Quartissimo och låten Love Symphony att representera Slovenien i Moskva. Hon har tidigare deltagit i Eurovision som backupsångerska åt Kroatien 2003, Slovenien 2007 och Montenegro 2008.

 

Musikvideo

Så här såg Sloveniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Här blir man schizofren. Jag både gillar och ogillar detta. Det känns nytt och nytänkande men samtdidigt blir det för skrikigt och obehagligt på nåt vis. Nä jag är riktigt delad och bryr mig inte om det blir final eller inte.På ett sätt känns inte ”Love Symphony” som en dålig låt, men finns det inte någon regel med hur lite ord man får ha med i ett bidrag?. Det här är opera, klassiskt blandat med pop. En fartigare variant av ”Nocturne” (Norges vinnarbidrag 95). Jag gillar den här låten men kan inte riktigt tro att det ska fungera i Eurovision. Och den tidigare ESC-deltagaren Omar Naber, som var min stora favorit i deras uttagning fick se sig besegrad. De skickar en instrumental blandning av pop och klassisk musik. KvartettenQuartissimo har fått hjälp av Martina Majerle som kommit med till Moskva för att sjunga de endast 30 ord som texten består av. Det är helt klart ett ovanligt bidrag. Slovenerna har tagit sig till final endast en enda gång tidigare och det med en blandning av pop och opera.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen