Inför ESC Slovenien 2010 »Inför Eurovision 2009

Slovenien

 

Fakta

  • Artist: Quartissimo & Martina Majerle
  • Låt: “Love Symphony”
  • Text & musik: Andrej Babić
  • Språk: Engelska
  • Startnummer: #10 (semifinal 2)

 

Martina Majerle är en Kroatiskt sångerska. Hon kommer att med strängkvartetten Quartissimo och låten Love Symphony att representera Slovenien i Moskva. Hon har tidigare deltagit i Eurovision som backupsångerska åt Kroatien 2003, Slovenien 2007 och Montenegro 2008.

 

Panelen tycker till!

André

Här blir man schizofren. Jag både gillar och ogillar detta. Det känns nytt och nytänkande men samtdidigt blir det för skrikigt och obehagligt på nåt vis. Nä jag är riktigt delad och bryr mig inte om det blir final eller inte.

 

Robban

På ett sätt känns inte “Love Symphony” som en dålig låt, men finns det inte någon regel med hur lite ord man får ha med i ett bidrag?. Det här är opera, klassiskt blandat med pop. En fartigare variant av “Nocturne” (Norges vinnarbidrag 95). Jag gillar den här låten men kan inte riktigt tro att det ska fungera i Eurovision. Och den tidigare ESC-deltagaren Omar Naber, som var min stora favorit i deras uttagning fick se sig besegrad. De skickar en instrumental blandning av pop och klassisk musik. KvartettenQuartissimo har fått hjälp av Martina Majerle som kommit med till Moskva för att sjunga de endast 30 ord som texten består av. Det är helt klart ett ovanligt bidrag. Slovenerna har tagit sig till final endast en enda gång tidigare och det med en blandning av pop och opera.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Nationella 2020

Uttagningskalender

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen