Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Serbien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Serbiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Serbien hade startnummer 4 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Serbiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Marko Kon & Milaan

  • Låt:
  • ”Cipela”

  • Text & musik:
  • Marko Kon, Aleksandar Kobac, Milan Nikolic

  • Språk:
  • Serbiska


Från musiker till balettdansare, denna grupp har allt! Marko Kon – kompositör, textförfattare, arrangör, producent och artist, född den 20 april. Han grundade sitt första band när han var nio år gammal. Han spelar även klarinett, saxofon, gitarr, bas gitarr och trummor. Marko Kon hade kort hår tills han var trettio år gammal, även om han alltid velat låta det växa. Tillsammans med bandet Flamingosi, vann Marko Beovizija 2006. Han var en av arrangörerna och samproducent till Stefan Filipovic som representerade Montenegro 2008 i Belgrad. Han gör i år sångdebut med bidraget Cipela.

Milano Nikolic, instrumentalist och kompositör. Han tillbringade sin barndom i Paris där han började studera musik. Han tog examen på Secondary Music School (dragspel) i Pancevo och utexaminerades från Musik Konservatorium i Paris (2004) och har vunnit priset som bästa accordionist av Serbien flera gånger. Milano har varit med om flera konserter bakom berömda sångare. Han har släppt fem soloalbum med instrumental musik. Han har arbetat med Kon och Kobac de senaste åren. Låten Cipela är resultatet av ett framgångsrikt samarbete. Han bor och arbetar i Belgrad.

 

Musikvideo

Så här såg Serbiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!En skönt svängig låt man blir på bra humör av. Men samtidigt lite väl tjatigt, man går och nynnar nia nia nia..nan na cipela.. nåt sånt, hehe. Jag tror den tar sig till final men väl där blir det nog nedre halvan, placering mellan 11-20 ungefär.Varje år dyker det upp minst ett udda bidrag som anses smaklöst av många. Bland de senaste åren är Verka Serduchkas ”Dancing Lasha Tumbai” mest känt i den kategorin. Jag brukar alltid dras till de låtarna och iår kommer Serbien tillhöra mina favoriter. Det är ingen imponerande scenshow de framför. Däremot har Marko lite roliga rörelser för sig, små danser och ryckningar. Den som tittar noggrannt roar sig därför tillräckligt. Milans dragspel verkar avancerat och bra. Refrängen är svängig, även om det inte är nåt att dansa loss till direkt. Melodin sätter sig inte vid första lyssningen, men helheten med dragspelet, frisyren och den mörka torra whiskyrösten fastnar direkt. Jag skulle gärna se att att Serbien gick vidare med den här låten till finalen. Däremot tror jag inte den håller för topp tio där. Det kan bli första gången som Serbien, som självständig deltagare, kommer utanför finaltopp tio.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »