Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Schweiz 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Schweiz’ artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Schweiz hade startnummer 8 av 18 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Schweiz’ representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Lovebugs

  • Låt:
  • ”The Highest Heights”

  • Text & musik:
  • Adrian Sieber, Thomas Rechberger, Florian Senn, Lovebugs

  • Språk:
  • Engelska


Poprockbandet Lovbugs kommer att representera Schweiz i Moskva. Låten heter ”The Highest Heights” och är en låt från deras nysläppta album, som även heter likadant som bidraget. De senaste två åren har inneburit missad finalplats när man 2007 representerades utav DJ Bobo med låten Vampires are alive och förra året med Paulo Meneguzzi och låten Era stupendo. Gruppen bildades 1992 och består utav 5 bandmedlemmar: Adrian Sieber (Sångare), Thomas Rechberger (gitarr), Florian Senn (bas), Stefan Wagner (keyboard) och Simon Ramseier (trummis). Totalt har de släppt 10 album sen 1994, varav tre av dessa låg på förstaplats i mest sålda album i Schweiz. Deras mest kända låt är ”Avalon” som de spelade in tillsammans med den norska sångerskan Lene Marlin 2006 som låg på topp 10 i Schweiz ett bra tag.

 

Musikvideo

Så här såg Schweiz’ musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Alldeles för dålig låt som inte kommer ta sig till final. Förra årets låt var mycket bättre.Modern syntpop. Skön låt som jag gillar skarpt, men som jag tror kommer falla bort i semifinalen. I studioversion låter det här toppen och i live-version tror jag det kan låta lite sämre och stökigt. Schweiz har haft otur de två senaste åren när man försökt med både DJ Bobo och senast Paolo Meneguzzi. I år kommer de allydå med en av landets populäraste grupper och en poplåt i The Killers-stuk.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »