Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Montenegro 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Montenegros artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Montenegro hade startnummer 1 av 18 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Montenegros representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Andrea Demirović

  • Låt:
  • ”Just Get Out Of My Life”

  • Text & musik:
  • José Juan Santana Rodriguez, Peter Match (pseudonym för Ralph Siegel), Gunter Johansen (pseudonym för Bernd Meinunger)

  • Språk: Engelska


Andrea föddes den 17 juni i Titograd i Montenegro (dåvarande Jugoslavien) och är idag känd sångerska i hemlandet och student vid Musikhögskolan i Cetinje. Hon slog igenom 2002 då hon deltog vid musikfestivalen Sunčane Skale i Herceg Novi och efter det har hon vid flertal tillfällen deltagit i både Serbien-Montenegros och Montenegros uttagningar till ESC. Hennes första album kom ut 2006 och hette ”Andrea” och senare i år släpper hon efterföljaren där förmodligen årets montenegrinska bidrag är med.

 

Musikvideo

Så här såg Montenegros musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag gillar det här skarpt, det är ju en av få bidrag som är en riktig schlager. Jag tror dock inte den vinner men hoppas givetvis på final och en topp-placering.Montenegro deltar i ESC för tredje gången. De valde att välja sin representant och låt internt. Och i år lämnar man rocken och skickar en tjej som framför en vad jag vill kalla ”typisk eurovisionslåt”, och jag gillar verkligen det här. Jag tycker de har haft trevliga bidrag hittils och bjuder i år på en riktig sexchock med Andrea Demirovic och låten Just Get Out Of My Life, som man har god lust att sjunga och dansa med till. Dock lite väl slätstruket kanske och kan säkert få det tufft när det väl gäller. Slovenien förra året känns väldigt bekant på något sätt.Att välja bidraget internt tycker jag personligen är i många fall ett vågat beslut då man får en uppfattning av de som väljer kan riskera att fastna i ett fack rent musikaliskt och inte se något annat. Det är vad jag också tror att det har inträffat för Montenegro. RTCG (Montenegros rikstelevision) vände sig tyske schlagergurun Ralph Siegel & Co och fick levererat ett bidrag som är urtypiskt för den samme. Kul och nytt för Montenegro men inte det minsta nytt för oss svenskar. Konceptet i övrigt påminner om Sloveniens bidrag förra året som då också skickade en ”break up”-låt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »