Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Finland 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Finlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Finland hade startnummer 15 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 24 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Finlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Waldo’s People

  • Låt:
  • ”Lose Control”

  • Text & musik:
  • Waldo, A. Lehtonen, Karima, A. Kratz Gutå

  • Språk:
  • Engelska


Gruppen Waldos People är en finsk eurodance-grupp. Waldo’s inverkar musik inom genren eurodance, med ibland tillfälliga inslag av hiphop. Waldo hade i mitten på 90-talet många framgångsrika framträdanden i Finland. Waldo’s första musikvideo var till låten ”U Drive Me Crazy”, vilket också var den första finska musikvideon som spelades i MTV Nordic. Waldo’s huvudsångare är Waldo, vars riktiga namn är Marko Reijonen gav tillsammans med sin grupp ut fyra album mellan åren 1995 – 2000, varav samtliga sålde guld. Videon till ”U Drive Me Crazy” var den första finländska videon som spelades upp på MTV Nordic. Waldo’s People var inte bara stora i Finland utan var stora på diverse topplistor i såväl Skandinavien som i Kanada. erövrade inte bara hemmapubliken utan klättrade på diverse topplistor i såväl Skandinavien som i Kanada. Nu är det Eurovision i Moskva som gäller för dem, något som gruppens sångerska Karoliina Kallio redan provat på som solist 2004 och 2005. Senaste albumet ”Paranoid” släpptes i februari i år.

 

Musikvideo

Så här såg Finlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Finland har ryckt upp sig sedan de vann med Lordi, kul att de skickar en eurodiscolåt i år. Jag tror och hoppas den tar sig till final. Den vinner dock inte hela spektaklet.Jättekul att finländarna för första gången på fyra år inte skickar ytterligare en rocklåt. Det här är 90-talsdisco à la E-Type, snäppet bättre. En rejäl dansgolvsrökare och kommande radiohit med klistrig refräng. En klar favorit hos mig. Dock är studioversionen klart bättre än liveframträdandet vilket också kan vara avgörande när det verkligen gäller. En finalplats borde det åtminstone kunna bli tycker jag.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »