Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Bulgarien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Bulgariens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Bulgarien hade startnummer 11 av 18 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Bulgariens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Krassimir Avramov

  • Låt:
  • “Illusion”

  • Text & musik:
  • Krassimir Avramov, William Tabanau, Casie Tabanau

  • Språk:
  • Engelska


21 februari hade Bulgarien sin uttagning till Eurovision Song Contest 2009. Av tolv tävlande i den bulgariska finalen hamnade mer än 55% av rösterna hos Krassimir Avramov, född i Sliven i Bulgarien. Han är en känd sångare och pantomimartist i Bulgarien. Han har släppt plattor sedan 1997 i hemlandet och är oerhört populär. Han flyttade i tidig ålder till huvudstaden Sofia för att studera och arbeta inom musik/film. Senaste plattan är från kända operalåtar av andra artister. Vinnaren, Krassimir Avramov, sjunger med en lite speciell röst och gärna i falsett. Debutalbumet “Silent Voices” 1997 toppade listorna i hemlandet och efter en tid på amerikansk mark vann han 2005 utmärkelsen “Superstar of the Year” vid L.A. Music Awards för albumet “Popera”.

 

Musikvideo

Så här såg Bulgariens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag gillade Bulgarien förra året och så även i år. Den funkar fint för mig men frågan är om det funkar live och att den går hem. Jag tror inte på final men hoppas givetvis.Först ratade jag det här, men ju mer jag lyssnar på den, ju mer gillar jag den. Jag börjar tycka väldigt mycket om vad Bulgarien ställer upp med i år. En skön poplåt av modernt snitt med en blandning mellan disco och opera. Påminner mycket om bidraget “To Believe” av David D’Or Leha’amin (Israel 2004). Grymt med de höga tonerna Krassimir tar i den här låten. En finalplats blir det dock inte om jag ger mig på en gissning.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen