Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Belgien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Belgiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Belgien hade startnummer 3 av 18 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Belgiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Copycat

  • Låt:
  • “Copycat”

  • Text & musik:
  • Jacques Duvall (t), Miam Monster Miam (m)

  • Språk:
  • Engelska


Patrick Ouchène är en 43-årig belgisk rockabillysångare från bandet Runnin’ Wild. Vartannat år turas två olika TV-bolag upp om att utse Belgiens bidrag till ESC. Fransktalande TV-bolaget RTBF brukar utse bidraget internt medan det flamländska TV-blolaget VRT brukar hålla en nationell uttagning som kallas Eurosong. I år var det dags för ett internt val.

 

Musikvideo

Så här såg Belgiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag som gillade förra årets låt väldigt mycket blev först besviken när jag såg att detta var vad Belgien skulle skicka i år. Det är en bra låt, genomförd kompostion som jag tyvärr kommer att negligeras av andra låtar som tar sig till final.Den Elvisliknande Patrick Ouchène blev vald att delta och låten Copycat är en riktig 50-tals rockabillyhit som svänger rejält. En helt okej låt som man blir glad åt. Jag tror den kan komma att uppskattas utav många samt vara väldigt beroende av sin scenshow.Här blev jag först rejält besviken när jag fick se vad Belgien skulle skicka men när senare låten presenterades så byttes besvikelsen ut mot förvåning och idag har denna förvandlats till försiktig glädje. Jag gillar låten, artisten och soundet, men jag tror dessvärre att detta kommer floppa i ESC.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen