Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Armenien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Armeniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Armenien hade startnummer 6 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 9 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Armeniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Inga & Anush

  • Låt:
  • “Jan Jan”

  • Text & musik:
  • Vardan Zadoyan (t), Avet Barseghyan (t), Mane Akopyan (m)

  • Språk:
  • Armenska och engelska


Inga och Anush Arshakyan som förr också kallades The Arshakyan Sisters har ägnat sig gemensamt åt musik professionellt sen 2000. Inga är den yngre av systrarna och hon föddes den 18 mars 1982 i Jerevan medan storasyster Anush såg ljuset den 24 december 1980 i samma stad. 2003 började de vid sidan av sin gemensamma karriär också att göra solokarriärer. Båda två har annars också följt varandras fotspår genom studierna där Anush år 1997 började på Arno Babajanyans Musikhögskola i Jerevan och året därpå började Inga där. 2001 fortsatte sedan Anush upp till Komitas statliga konservatorium där hon studerade jazzsång och 2002 påbörjade Inga samma utbildning. Den 14 februari i år valdes de av den armenska uttagningen till att representera Armenien vid ESC i Moskva.

 

Musikvideo

Så här såg Armeniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag gillade den här först men allteftersom blir den sämre och sämre. Kanske kan ett bra liveframträdande göra så att den kommer till final. Förra årets låt var ju världsklass så Armenien har höga krav.Enformig och rolig är min bedömning av det här. En helt okej låt, men inte mycket mer. Låter väldigt mycket Armenien detta år. Ingen vinnarlåt det här inte. Inte heller i närheten av Sirushoklass. Frågan är om Europa kommer att falla för ett österländskt Lili & Susie i vår?Det här ett av de bidrag i år som jag aldrig lyckas komma ihåg hur det går när jag tänker efter utan att ha hört låten på ett tag, vilket helt enkelt också kan översättas till att jag inte tycker denna låt är något vidare bra. Sirusho föregående år var bättre, helt klart, men med en bra show lär systrarna nå en final skulle jag tro.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen