Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Albanien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Albaniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Albanien hade startnummer 16 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 19 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Albaniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Kejsi Tola

  • Låt:
  • ”Carry Me In Your Dreams”

  • Text & musik:
  • Agim Doçi, Edmond Zhulali

  • Språk: Engelska


Albanien var först ut av alla 42 länder att välja ut sitt bidrag. Redan i december hade man sin final (Festivali i Kenges) där Kejsi Tola stod som segrare. Kejsi föddes den 5 februari 1992 och detta gör henne till en av de yngsta artisterna i årets upplaga av Eurovision Song Contest. Låten är en klassisk historia om om de unga tu som inte kan få varandra IRL och därför drömmer om varandra.

 

Musikvideo

Så här såg Albaniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Så här har vi den, en av mina favoriter i år! Jag håller med mina vänner, dels om att det var ett skönare gung med albanska, men även nu på engelska tror jag den kan locka till sig fler röster. Jag gillar låten skarpt och tror att om hon gör detta bra live så kan den hamna topp 5!Det här gillar jag skarpt! Ett av mina favoritbidrag detta året! Älskar den här up-tempolåten av en söt liten charmig tjej. Bidraget bytte från albanska till engelska och personligen tycker jag att det blev mycket bättre. Tror att den kommer att vara väldigt beroende av sitt framträdande, för blir det bra kan det gå rimligt bra för albanerna.Det här är en låt som snabbt fastnar anser jag och den är väldigt enkelt uppbyggd. Den känns till och med lite schlager när man hör den med sin catchiga refräng och tonartshöjning. En besvikelse med bidraget är att de valde att byta från albanska, som bidraget var skrivet på från början, till engelska. Albanska är trots allt ett rätt musikaliskt språk och hade passat bidraget bättre då det inger en österländsk känsla med valda instrument. Jag hoppas på final för Albanien och där en placering på övre halvan i resultaten.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen