Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Island NF 2022

Island NF 2024 »


ISLANDS UTTAGNING. TV-bolaget RÚV har bekräftat Islands deltagande i Eurovision 2023 och bekräftat att man fortsätter att välja artist och tävlingsbidrag genom uttagningen Söngvakeppnin.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

18 februari 2023: Semifinal 1


25 februari 2023: Semifinal 2


4 mars 2023: Finalen


 


Upplägget för 2023 års isländska ESC-uttagning blir även denna gång tio tävlingsbidrag som kommer att genomgå två semifinaler och en final.

 

Upplägg

För att utse tävlingsbidragen hölls en öppen antagning under hösten 2022 och därefter utser en jury bestående av representanter för FTT, FÍH och RÚV vilka bidrag som ska tävla.

Förutom att bekräfta tävlingen och uttagningen har RÚV också gått ut med vilka datum som Söngvakeppnin kommer att hållas nästa år. Det blir semifinaler den 18:e och 25:e februari samt final den 4:e mars. Det innebär att Island väljer artist och bidrag samtidigt som semifinalen pågår i Melodifestivalen (ifjol hölls finalerna samma kväll).

Det är planerat för att finalen ska få någon känd gästartist. Tidigare år har den isländska finalen bland annat gästats av Tusse, Eleni Foureira och Loreen.

 

Eurovision-resultat 2023

I finalen den 4:e mars utses den artist med tillhörande tävlingsbidrag som kommer att få representera Island i Eurovision 2023.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen