Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Frankrike NF 2016

Frankrike NF 2018 »


FRANKRIKES UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde den franska TV-kanalen France2 ut Frankrikes artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Frankrike gjorde succé under 2016 då de för första gången på sju (!) lyckades ta sig upp i toppen igen i Eurovisionen, åtminstone till en fin sjätteplats. När det sedan var dags att välja ny representant och tävlingsbidrag till 2017 års tävling fortsatte man på samma spår som tidigare, dvs. internt val. Däremot bjöd France2 in låtskrivare att skicka in låtar innan de själva tog ett beslut om vilken låt som skulle få tävla.

Det bidrag som slutligen valdes ut hette ”Requiem” och framfördes av den då 28-åriga sångerskan Alma (Alexandra Maquet). Bidraget gjordes av Nazim Khaled, som också gjorde fjolårets franska succébidrag. I början av februari släpptes artist och tävlingsbidrag officiellt.

 

Engelsk-fransk bidragsversion till Kiev

I samband med artistvalet i februari släpptes en första version av bidraget som var helt på franska. Någon månad senare släpptes den officiella versionen (se klippet nedan) som var något omgjord, bland annat att refrängdelarna nu sjöngs på engelska. Den nya versionen hade också blivit lite mer upptempoaktig jämfört med originalversionen. Varför ändringarna gjordes är oklart.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2017

Eftersom Frankrike tillhör de direktkvalificerade länderna slapp de kvala via Eurovisions semifinaler och var därmed klara för finalen. Där hamnade bidraget på 12:e plats (av 26 länder) med 135 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen