Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Ungern 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Ungerns artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Ungern hade startnummer 11 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Ungerns representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Zoli Ádok

  • Låt:
  • ”Dance With Me”

  • Text & musik:
  • Kasai, Szabó Zé

  • Språk:
  • Engelska


Det skulle ta sin tid innan Ungern äntligen gjorde klart med vad man tänkte skicka till Moskva. Två bidrag togs ut innan denna, den enda diskades för att ha spelats i svenska ”Big Brother” och det andra bidraget kunde heller inte vara med då sångerskan drog sig ur tävlingen då hon glömt av att hon redan var uppbokad. ”Dance with me” med Zoli Adok blir alltså det slutgiltiga valet för Ungern i år.

Zoli Adok är född 1976 och startade sin karriär som dansare i ”Le dance conteporary dance music company”. Han har spelat både i ”Fame” i Schweiz och ”Cats” i Berlin. I hemlandet har han spelat b.la ”Cabaret”, ”Chicago” och ”Mamma Mia”.

”Tànclèpès” är ungerska versionen av ”Dance with me” och fanns med på debutalbumet som kom ut under år 2008. Han har även två egna låtar med på soundtracket till filmen ”Alom.net”, där han dessutom debuterade som filmskådespelare.

 

Musikvideo

Så här såg Ungerns musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Den kan nog ta sig till final, den är halvbra, men jag tror den kan växa till sig mer och mer.Det här är årets discodänga nummer ett och Zoli Adok kommer att bjuda på dans och partyfeelings i Moskva me sin up-tempolåt. Jag tror dock den här kan få det svårt att ta sig vidare till den stora finalen, men hoppas såklart att den gör det.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »