Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Malta 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Maltas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Malta hade startnummer 17 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 14 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Maltas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Chiara

  • Låt:
  • ”What If We”

  • Text & musik:
  • Gregory Bilsen (t), Marc Paelinck (m)

  • Språk:
  • Engelska


Lördagen den 7 februari valde Malta ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2009 genom en nationell final där 20 bidrag tävlade. Efter en superfinal där tre låtar gjorde upp om vinsten vann till sist Chiara med balladen ”What if we”. Hon är med för tredje gången i Eurovision Song Contest. Tidigare har hon tagit sitt land till två fina placeringar tidigare. 1998 sjöng hon den medelmåttiga balladen ”The one that i love” som hamnade på en tredje placering i ESC från Birmingham. Det såg länge ut att hon skulle knipa segern före Israels Dana Internation, men så blev det dock inte. Sen till 2005 i Kiev, då hon ställde upp med den mer minnesvärda ”Angel” och kom då på en andraplats. Hon är oerhört populär i hemlandet och så även bland ESC-fans runt om i Europa. Årets bidrag är specialkomponerad för henne av belgaren Marc Paelinck.

 

Musikvideo

Så här såg Maltas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Egentligen har jag inget att säga om detta bidrag. Såg t.o.m deras nationella final och det var bara skräp. Men jag håller med Robban om att hennes popularitet tar landet till final.Inte helt oväntat blev det Chiara som skulle ta hem det för Malta. Själv höll jag på Rosman Pace och den fina balladen ”One Million Ways”. Årets Chiara-bidrag då. Det är pampigt och hennes röst är makalös, men den här är inte lika bra som hennes andraplacerade ”Angel” 2005. En röst är inte allt i ett bidrag. Jag är säker på att den här når en finalplats då hon är oerhört populär.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen