Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Lettland 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Lettlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009.  Lettland hade startnummer 3 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Lettlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Intars Busulis

  • Låt:
  • ”Probka”

  • Text & musik:
  • Janis Elsbergs, Sergej Timofejev, Karlis Lacis

  • Språk:
  • Ryska


Probka (som är namnet i Moskva) betyder trafikstockning. Lite om artisten då: Intars Busulis föddes den 2 maj 1978, är en välkänd lettisk jazz och pop musiker samt även skådespelare. År 1999 var han med och bildade ett pojkband vid namn ”Caffe med Raimonds Tigulis”. Fyra år senare övergick han till att sjunga solo för att finna en musikalisk stil som skulle passa honom själv. Under år 2008 har Intars tillsammans med kompositören Kārlis Lācis släppt sitt första soloalbum med originallåtarna på ryska och lettiska.

Han har även haft spelningar runt om i Lettland sen dess. Under år 2009 har han redan fått flera viktiga lettiska musikaliska utmärkelser och arbetar på ett nytt soloalbum på engelska.  Hans flera talanger har visat sig under flera musikaler bland annat Notre Dame de Paris (2007), Leonard Bernstein’s Mass (2007) och Cabaret (2004 – 2008).

 

Musikvideo

Så här såg Lettlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag tror min kisspaus kommer här. Det här är inte musik, det är som om man samlat in ett gäng måsar i en studio och spelat in deras skrän.Jag har egentligen inget att säga om det här skrikiga bidraget och blir mest irriterad över att sådant här ska behöva ta upp tid för mig. Jag kan inte förstå att någon ens tycker det här är bra. Att sen byta version till ryska är väl bara för mycket. Att fjäska kommer man inte långt med, se bara på Litauen 2006. Bottenplacering så det skriker om det, och ja ni förstår säkert själva vad jag tror och hoppas om Lettland. Tycker att Natalija Tumsevica och Dynamite hade varit mycket mer passande.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen