Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Israel 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Israels artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Israel hade startnummer 10 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 2 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Israels representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Noa & Mira Awad

  • Låt:
  • ”There Must Be Another Way”

  • Text & musik:
  • Noa, Mira Awad, Gil Dor

  • Språk:
  • Arabiska, engelska och hebreiska


Israel skickar en duo bestående av två kvinnor, en jeminitisk jude (Ahinoam Nini med artistnamnet Noa) och en kristen arab (Mira Awad). Det är förresten första gången en palestinier kommer att få representera landet. Noa är ett stort namn på kontinenten, inte minst i Frankrike där hennes album sålts i mängder. Mira Awad är en uppskattad sångerska och skådespelerska i hemlandet. De utsågs först av en kommité att representera sitt land och sen framförde de fyra låtar genom en nationell final som några jurygrupper och TV-tittarna fick välja mellan. Vann gjorde låten ”Einaiych” som har den engelska titeln ”There must be another way”. Återigen handlar årets bidrag om fred vilket man drömmer sig bort från i sånger.

 

Musikvideo

Så här såg Israels musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Nej Israel, jag tyar ikke. Temat är fint och så men det är ingen låt för mig. Men Israel brukar ha en förmåga att ta sig till final…Oh, det här gillar jag mer och mer. Hade inte det här bidraget som favorit bland de fyra låtarna de framförde. ”Will You Dance With Me” var den jag gillade bäst, men nu blir det den här speciella låten istället. Från början var intrycket att den var tjatig och tråkig, men den har helt klart vuxit och till och med kvalat in bland mina tio favoriter. Förövrigt är hebreiska är ett av de vackraste språken som finns och Eurovision skulle vara lite fattigare utan det. Vad tror jag då om deras chans att nå en final? Ja det tycker jag absolut att den förtjänar men är lite tveksam om det blir final för Israel i år.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen