Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Frankrike 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Frankrikes artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Frankrike var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 3 av 25.

Först ger vi en faktaöverblick om Frankrikes representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Patricia Kaas

  • Låt:
  • ”Et S’il Fallait Le Faire”

  • Text & musik:
  • Anse Lazio, Fred Blondin

  • Språk:
  • Franska


 

Patricia Kaas, född den 5 december 1966 i Forbach, är en fransk sångerska och aktris. Hon är en av världens mest framgångsrika franska kvinnliga sångerskor under senare tid och är känd för sin musik som är en blandning av chanson, jazz och pop. Hon jämförs ofta med Celine Dion och Lara Fabian.

Sedan debuten med ”Mademoiselle chante…” 1988 har hon sålt över 16 miljoner album över hela världen. Sin största internationella framgång har hon nått med sitt tredje album ”Je te dis vous”. Hon har turnerat i mer än 47 länder, utför framför miljontals människor över hela Europa och även så långt bort som USA, Mellanöstern, Kina och hela Asien.

 

Musikvideo

Så här såg Frankrikes musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ingen kommentar!Hon har en fantastisk röst och jag kan erkänna att jag först ratade det här. Men har nu i slutskedet börjat tycka om både sångerskan och bidraget. Det här är en nedstämd, tung och hjärtskärande låt. Dock tycker jag inte den tillhör toppstriden.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen