Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

PANELENS PROJEKT. År 2014 hade det gått 11 år sedan EBU gjorde om Eurovision Song Contest till fördelen att fler länder kunde vara med och delta, nämligen att en semifinal infördes inför finalen. Alla åren från 2004 till 2014 hade totalt 345 bidrag kvalat i semifinalerna där endast 180 fått finalbiljett. Panelen anordnade därför olika kvalheats där vi gick igenom år för år och röstade enbart bland de bidrag som aldrig gick vidare till finalen det respektive året. Vinnaren från varje år gick sedan till en slutfinal där vi korade den bästa av de bästa.

 

Fakta

Projektet innehöll sammanlagt 11 grundomgångar och en final. Varje grundomgång bestod av ett Eurovisionsår (2004-2014) där var och en i panelen fick göra en topp 10-lista av de bidrag som ej kvalificerade sig vidare till ESC-finalen det året. Antalet bidrag varierade beroende på hur många länder som tävlade det året. Vinnaren/na korades genom poängsättning, där varje panelmedlems etta fick 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng osv. nedåt 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Därefter lades resultatet samman och det bidrag (eller de bidrag) som fick högst totalpoäng gick till finalen.

I finalen tävlade slutligen 12 bidrag (ett år fick med sig två vinnare) där samma poängmodell användes för att kora vinnaren.

Projektet pågick mellan september och december 2014. Erik, Haris, Hollac16 och Robban deltog.

 

Tävlingsomgångarna


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen