Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Tanja här,

Uppvuxen i Vårgårda, men bor idag strax norr om Ängelholm. Hamnade här efter kontakt med okända likasinnade på en fest. Man ska aldrig underskatta kraften av ett bananskal!

Har älskat Melodifestivalen och Eurovision Song Contest så länge jag kan minnas, men det starkaste minnet som barn var när Carola vann med ”Främling” 1983 och sedan dess har hon haft en speciell plats i mitt hjärta. Drömmen sedan dess, om att själv få chansen att vara med på ett eller annat sätt, har alltid funnits där och man ska ju aldrig säga aldrig. Det för ju med så otroligt mycket glädje!

Efter 1983 rullade åren på, VHS-en spelade in final efter final där 1989-års final från Globen var en favorit. Videon gav efter för CD-skivan och nu streamar man låtar som en sann beroende ESC-nörd vare sig det är högsäsong eller ej.

Min “all time favourite” i ESC-sammanhang är Zeljko Joksimovic som tävlade för Serbien & Montenegro 2004 med ”Lane Moje”. Men så har jag också en förkärlek till etnisk balkanschlager.

Mitt intresse för ESC-relaterade ämnen har bara växt genom åren och efter att ha sett flera Mello-genrep, varit i Stockholm vid ESC-finalen 2016 och Lissabon 2018 har man fått blodad tand efter mer.

Är en person med galet många intressen – måla, läsa, snickra, glo på film & serier, sjunga (sjungit hela mitt liv men mest i kör sedan 12 år tillbaka) och att umgås med man & två barn och övrig släkt.

 

FAKTA OM ESC-PANELEN


Vi som skriver för ESC-Panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är såklart att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen. Vi bevakar tävlingen året om och delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

 

Har du frågor eller funderingar?

– Skriv gärna en kommentar här på hemsidan – all debatt är välkommen!

– Vill du komma i kontakt med oss finns vi även på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube.

– Är det något du undrar över eller vill lämna tips är det bara skicka ett mejl till info@escpanelen.se

 

Vill du komma i kontakt med Tanja är det enklast att mejla till tanja@escpanelen.se

Om det gäller allmänna frågor och tips, mejla hellre till info@escpanelen.se

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen