« Säsong 2019

Säsong 2020 »Panelens säsong 2019

Foto: ESC-Panelen.

 

Panelen består av:

Adrian, Haris, Hollac16, Lukas, Markus, Robban och Tanja

 

PANELENS 2019. I år är glädjens år – för vi firar vårt 10 års-jubileum! I januari 2009 syntes ESC-Panelen för första gången och nu tio år senare är vi lika peppade på att dela med oss av nyheter, kommentarer och projekt för er! Vi har också rekryterat en ny medlem till Panelen – Tanja, som började hos oss i juli.

 

Nationella-säsongen

Säsongen började som vanligt med att vi följde och kommenterade i stort sett alla de nationella uttagningar som minst har final, även om vi såklart lade mest fokus på bevakning av Melodifestivalen. Det här året hade vi även möjlighet att bevaka Melodifestivalen på plats på några av de orter som tävlingen besökte, däribland Göteborg, Lidköping och Stockholm. Vi hade även hjälp av våra vänner på Radio International som även var på plats i Malmö-deltävlingen. Genom att vi fick vara på plats så kunde vi intervjua nästan alla artister, bevaka samtliga repetitioner, vara med på torsdagsminglet och dansa loss på efterfesten, förutom att vi även fick tillgång till att vara i arenan! Detta var mycket roligt och vi hoppas såklart på att få uppleva detta igen!

 

Uppladdning inför Tel Aviv

När den nationella säsongen var över för denna gång började uppladdningen inför Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv med våra traditionella topplistor och Inför-guide. Ni fick därmed reda på vilka favoriter vi hade inför tävlingen.

 

Sedan blev det som sagt dags för Tel Aviv…

…men för oss alla bevakning hemifrån. Via sociala medier rapporterade vi om vad som hände på scenen i arenan under repetitionerna, och inför varje sändning tyckte vi till om vilka bidrag vi ville se i final/vinna. Vi hade även live-bevakning för samtliga event och resultatrapporterade ända in i mål. Sedan korades ju då förhandsfavoriten Duncan Laurence från Nederländerna till segrare (om än att vinstmarginalen inte blev någon förutspådd Rybak-krosseger) och i och med det var Tel Aviv-äventyret över. Däremot fortsatte vi att bevaka tävlingen, framförallt i våra “Best of”-projekt i juni.

 

Tio år – och vi fortsätter!

Det här året markerar ESC-Panelens tioårsjubileum, vilket vi bland annat uppmärksammade med en intervju med vår skribent Robban som varit med ända sedan starten år 2009. Vi firar som sagt tio år i år och vi planerar inte att lägga ned, tvärtom är det nu som det är som allra roligast.

Har du frågor, funderingar, tips, nyhetsförslag eller synpunkter så tveka inte att höra av dig till oss.

Du hittar oss även på Facebook och Twitter. Det går såklart även bra att mejla till oss, vår adress är info@escpanelen.se

 


« 2018 | 2020 »


 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen