« Säsong 2018

Säsong 2020 »Panelens säsong 2019

Foto: ESC-Panelen.

 

Panelen består av:

Adrian, Haris, Hollac16, Lukas, Markus, Robban och Tanja

 

PANELENS 2019. I år är glädjens år – för vi firar vårt 10 års-jubileum! I januari 2009 syntes ESC-Panelen för första gången och nu tio år senare är vi lika peppade på att dela med oss av nyheter, kommentarer och projekt för er! Vi har också rekryterat en ny medlem till Panelen – Tanja, som började hos oss i juli.

 

Nationella-säsongen

Säsongen började som vanligt med att vi följde och kommenterade i stort sett alla de nationella uttagningar som minst har final, även om vi såklart lade mest fokus på bevakning av Melodifestivalen.

Det här året hade vi även möjlighet att bevaka Melodifestivalen på plats när tävlingen besökte Göteborg, Lidköping och Stockholm. Vi hade även hjälp av våra vänner på Radio International som rapporterade åt oss i Malmös deltävling. Genom att vi var på plats hade vi möjlighet att bevaka repetitioner, intervjua artister och fick en inblick av allt som hände på de olika festligheterna kring tävlingen. Detta var mycket roligt och vi hoppas såklart på att få uppleva detta igen i kommande säsonger.

Notering: Vi har haft skribenter på plats på deltävlingar och finaler tidigare år bl.a. 2011 och 2014, samt vid enstaka genrep.

 

Uppladdning inför Tel Aviv

När den nationella säsongen var över för denna gång började uppladdningen inför Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv med våra traditionella topplistor och Inför-guide. Ni fick därmed reda på vilka favoriter vi hade inför tävlingen.

 

Sedan blev det som sagt dags för Tel Aviv…

…men för oss alla bevakning hemifrån. Via sociala medier rapporterade vi om vad som hände på scenen i arenan under repetitionerna, och inför varje sändning tyckte vi till om vilka bidrag vi ville se i final/vinna. Vi hade även live-bevakning för samtliga event och resultatrapporterade ända in i mål. Sedan korades ju då förhandsfavoriten Duncan Laurence från Nederländerna till segrare (om än att vinstmarginalen inte blev någon förutspådd Rybak-krosseger) och i och med det var Tel Aviv-äventyret över. Däremot fortsatte vi att bevaka tävlingen, framförallt i våra “Best of”-projekt i juni.

 

Tio år – och vi fortsätter!

Det här året markerar ESC-Panelens tioårsjubileum, vilket vi bland annat uppmärksammade med en intervju med vår skribent Robban som varit med ända sedan starten år 2009. Våra planer för forumet är att det ska fortsätta växa så länge vårt intresse hålls vid liv, och det gör det. Bland annat rekryterade vi en ny skribent till gänget under sommaren, så nu är vi sju skribenter i ESC-Panelen.

Vi fortsätter att planera roliga projekt inför hösten. Har du frågor, funderingar, tips, nyhetsförslag eller synpunkter så tveka inte att höra av dig till oss!

Du hittar oss även i våra sociala medier på Facebook, Instagram och Twitter. Det går såklart även bra att mejla till oss, vår adress är info@escpanelen.se

 


« 2018 | 2020 »


 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen