Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Säsong 2017

Säsong 2019 »

Panelen består av:

Adrian, Haris, Hollac16, Lukas, Markus & Robban

 

PANELENS 2018. År 2018 blev förändringarnas år då vi framförallt byggde om hemsidan en hel del, och förändrade formen på nyhetsbevakningen.

Men året började med att vår skribent Erik, som varit med i panelen sedan slutet av 2011, valde att lämna av personliga skäl. Därmed blev vi 6 personer under resten av säsongen. I vanlig ordning följde vi i stort sett alla årets Nationella uttagningar, som för första gången på väldigt många år blev runt 25-30 stycken. Fler länder än någonsin valde att åtminstone för ett år valt lämna modellen med helt/delvis internval för att satsa på en mindre eller större uttagning. Detta gäller t.ex. Frankrike, Montenegro och San Marino. Såklart följde vi även Melodifestivalen 2018 med ett stort fokus.

Framåt vårkanten när alla bidrag till Eurovision Song Contest var presenterade började vi skribenter tycka till om och ge betyg och kommentarer till låtarna. Vi följde även många av de förfester som ägde runt om i Europa även om vi stannade hemma från alla. Under Eurovisionveckorna i maj gjorde vi en storsatsning på rapporteringen, bland annat med repetitionsbloggning, analyser och mycket att tycka till om. Vi hade även våra veckovisa topplistor som pågick i totalt 8 veckor. Se resultatet här.

När Eurovision var avklarad tog vi semester, även om vi först gjorde våra “Best of”-projekt gällande nationella uttagningar. Denna gång blev det både en Second Chance Contest och Robbans favoriter och vår nya skribent Lukas valde också ut sina favoriter. Därefter röstade några av oss fram sina vinnare och en gemensam vinnare.

Under sommaren arbetade vi mycket med hemsidans teknik och rapporteringen blev därför inte lika intensiv som den varit under tidigare månader (sommartorka). När hösten började återgick vi till vanlig nyhetsrapportering och tipsrapportering. Dessutom har vi hunnit följa finalen i P4 Nästa och gjort vår jämförelseserie (Eurovision 2017 vs. 2018).

Mot slutet av året fick vi tillträde till Melodifestivalens presskonferens där artisterna till 2019 års tävling presenterades. Vår skribent Hollac16 var på plats och intervjuade en stor del av startfältet, intervjuer som dyker upp på hemsidan inför tävlingen drar igång. I december drog vi igång vår julkalender som denna gång handlar om Israels alla bidrag sedan deras debut år 1973.

 

Hemsidefix

Under året passade vi på att anpassa hemsidan efter ny teknik och därför har dess utseende förändrats något. Mycket har fokuserats på att göra hemsidan ännu mer anpassad efter mobiltelefoner och surfplattor. Dessutom gjorde vi om vår header så att den bara fokuserar på namnet och inget bredvid.

Vi arbetar ständigt med att förbättra för er läsare och därför gör vi kontinuerliga omstruktureringar. Vi hoppas att ni gillar det ni ser, och ni får gärna höra av er till info@escpanelen.se om ni har synpunkter, tips eller allmänna frågor.

 


« 2017 | 2019 »


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen