Panelens historia – 2014


bloggdesign2014

Loreen byttes i januari 2014 ut mot Emmelie de Forest, vinnaren av Eurovision 2013.

Panelen bestod av:

Erik, Felix, Haris, Hollac16, Jim & Robban

 

PANELENS 2014. Efter en lång paus var vi tillbaka igen, denna gång med förstärkning av två nya skribenter. Även om vi var tillbaka så tog vi denna säsong relativt lugnt genom att endast följa svenska Melodifestivalen som nationell uttagning och sedan allt inför Eurovisionen i Köpenhamn.

Sedan sommaren 2013 hade vi tagit en paus från ESC-Panelen, men med förstärkning av ytterligare två medlemmar var vi tillbaka igen och körde på för fullt under hela år 2014. De nya medlemmarna i panelen var Hollac16 från Stockholm (som tidigare bloggat på Poplight) och Jim från Gävle. Under vintern 2014 bevakade vi endast Melodifestivalen samt förberedelserna inför Eurovision i Köpenhamn. Under Andra chansen i Lidköping blev panelen inbjuden till en bloggresa till staden som Felix följde med på och rapporterade senaste nytt hela veckan. När det gäller de övriga 36 tävlingsländernas nationella uttagningar så följde vi de endast genom att skriva om deras resultat av finaler och/eller internval och detta p.g.a. motivationsbrist. Men året därpå återupptog vi detta igen fullt ut. De artiklar som vi skrev 2014 om varje lands uttagning går att hitta på denna samlingssida.

Med de nationella uttagningarnas slut i mars gick vi all-in för Eurovision och gjorde som tidigare år inför-presentationer av varje lands artist och bidrag, samt veckovisa topp 10 av Eurovisionbidragen. Sedan följde vi Eurovisionveckorna i Köpenhamn med stor spänning det här året med både repetitionsblogg och personlig tippning, både inför semifinalerna men även inför finalen.

Det här året höll vi igång även efter Eurovisions slut med en början av bevakning till säsong 2015.

 

Höst med veckovisa nyheter, ett hyllningsprojekt och julkalender – samt två panelavhopp

Hösten inleddes med panelens nya satsning på veckovisa nyheter. Varje måndag, med start den 1 september, sammanfattade vi senaste nytt från Eurovisionvärlden med intressanta och spännande nyheter. Detta projekt pågick året ut. Vi hade dock provat detta koncept sporadiskt under våren och sommaren, men från hösten blev dessa veckonyheter permanenta.

En tråkigare nyhet som kom under tidiga hösten var att två av panelens skribenter, Felix och Jim, valde att lämna panelen av privata skäl. Vi förblev därför endast en kvartett resten av år 2014.

Vi insåg att lågsäsongen var ett faktum, och för att fördriva tiden under hösten gjorde vi olika lågsäsongsprojekt. Det större projektet var en hyllning till de bidrag som åren 2004-2014 åkte ur Eurovisionens semifinaler. Vi gjorde presentationer av varje tävlingsår och sedan fick var och en i panelen göra en personlig topplista bland de bidrag, som år för år, som ej hade tagit sig vidare till en riktig final. Panelens gemensamma vinnare från varje år gick sedan till en final där vi korade en vinnare. Ett ytterligare projekt var att vi för första gången gjorde en egen julkalender, där vi presenterade det kommande värdlandets alla Eurovisionbidrag genom tiderna.

Vi gjorde slutligen en exklusiv intervju med de låtskrivande sångerskorna Ylva & Linda Persson (One Voice) som inför säsongen 2015 hade med flera bidrag till olika nationella uttagningar.

Innan året var slut hann de första uttagningarna till Eurovision 2015 dra igång, vilka vi följde med stor spänning.

 


« 2013 | 2015 »


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen