« Säsong 2011

Säsong 2013 »Panelens säsong 2012

bloggdesign2012

Headern blev blå och utökades denna gång med de fem senaste vinnarna (Azerbajdzjan lades till här).

Panelen bestod av:

Erik, Haris & Robban

 

PANELENS 2012. Det nya året inleddes med att Felix valde att göra ett uppehåll på obestämd framtid, så panelen blev återigen en trio. Motivationen var sisådär ska villigt erkännas, men vi körde på och mycket tack vare vår nya skribent Erik så hade vi fått upp gnistan igen.

Vintern 2011/2012 följde vi de flesta länders nationella uttagningar men givetvis hade vi såklart extra fokus på Melodifestivalen. Efter att alla länder var klara med sina respektive uttagningar övergick vi med de numera traditionella veckovisa topplistorna som panelen kör från mars-maj inför Eurovision, samt så anordnade vi även en nedräkning till Eurovision i Baku – vår Inför Eurovision-guide. Det här året innehöll presentationerna inte bara personligt tyckande utan även gjorde var och en av oss betygsättningar av respektive tävlingsbidrag!

Även 2012 arbetade vi hemifrån under Eurovisionveckan, men vi tippade semifinalernas och finalens utgång och höll er läsare uppdaterade så gott vi kunde. När det stod klart att Sverige vunnit Eurovision Song Contest i Baku var stämningen på topp (även om vår personliga vinnare i vårens omgång av topplistorna blev Serbiens Željko Joksimović)!

Sommaren 2012 gick vi ned lite i tempo, men var ändå igång med aktuella nyheter, som var i Sverige Eurovision Song Contest 2013 nu skulle arrangeras. Hösten följde med nyheter om framförallt nyheter kring vilka länder som skulle delta till det kommande året (och att en hel del hoppade av) men också en smygstart av några länders nationella uttagningar, som Albanien, Litauen, Schweiz och Vitryssland som alla blev klara med artist och bidrag redan innan år 2012 hann tacka för sig.

Vi såg alla sedan fram emot vintern och våren 2013 där allt fokus skulle ligga på Sveriges Eurovisionarrangemang i Malmö!

 


« 2011 | 2013 »


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen