Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Säsong 2011

Säsong 2013 »

Panelen bestod av:

Erik, Haris & Robban

 

PANELENS 2012. Det nya året inleddes med att Felix valde att göra ett uppehåll på obestämd framtid, så panelen blev återigen en trio. Motivationen var sisådär ska villigt erkännas, men vi körde på och mycket tack vare vår nya skribent Erik så hade vi fått upp gnistan igen.

Vintern 2011/2012 följde vi de flesta länders nationella uttagningar men givetvis hade vi såklart extra fokus på Melodifestivalen. Efter att alla länder var klara med sina respektive uttagningar övergick vi med de numera traditionella veckovisa topplistorna som panelen kör från mars-maj inför Eurovision, samt så anordnade vi även en nedräkning till Eurovision i Baku – vår Inför Eurovision-guide. Det här året innehöll presentationerna inte bara personligt tyckande utan även gjorde var och en av oss betygsättningar av respektive tävlingsbidrag!

Även 2012 arbetade vi hemifrån under Eurovisionveckan, men vi tippade semifinalernas och finalens utgång och höll er läsare uppdaterade så gott vi kunde. När det stod klart att Sverige vunnit Eurovision Song Contest i Baku var stämningen på topp (även om vår personliga vinnare i vårens omgång av topplistorna blev Serbiens Željko Joksimović)!

Sommaren 2012 gick vi ned lite i tempo, men var ändå igång med aktuella nyheter, som var i Sverige Eurovision Song Contest 2013 nu skulle arrangeras. Hösten följde med nyheter om framförallt nyheter kring vilka länder som skulle delta till det kommande året (och att en hel del hoppade av) men också en smygstart av några länders nationella uttagningar, som Albanien, Litauen, Schweiz och Vitryssland som alla blev klara med artist och bidrag redan innan år 2012 hann tacka för sig.

Vi såg alla sedan fram emot vintern och våren 2013 där allt fokus skulle ligga på Sveriges Eurovisionarrangemang i Malmö!

 


« 2011 | 2013 »


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen