Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Säsong 2010

Säsong 2012 »

Panelen bestod av:

Erik, Felix, Haris, Johan B & Robban.

 

PANELENS 2011. Vi gjorde två lyckosamma nyrekryteringar till detta år (2011) som fick upp designen och intresset för sajten. Vi bevakade även Melodifestivalen extra mycket då vi detta år hade möjlighet att ha en reporter på plats vid samtliga deltävlingar, Andra chansen och finalen.

År 2011 skulle bli ett riktigt succéår för oss. Vi gjorde ytterligare en förstärkning som skulle visa sig vara oerhört lyckosam. Göteborgaren Haris, med rötter från Bosnien-Hercegovina, anslöt i början av februari 2011 till oss och förutom med bred kunskap om tävlingen bidrog han med snygga headers och design som kryddade till sajten rejält. Inför och resultat-rapporterna var både snyggare och maffigare och framförallt presentationerna av ESC-bidragen hade fått sig ett ordentligt lyft, mycket tack vare Haris.

 

Vad som hände under Eurovision-året

Det var extra stor bevakning av Melodifestivalen, då Felix liverapporterade åt oss både före, under och efter under varje deltävling ända fram till finalen (går att läsa här i Melodifestivalbloggen). Vi bevakade såklart även större delen av de nationella uttagningarna det här året. Inför nationella-säsongen gick panelens tidigare skribent Andy på presskonferenserna för Melodifestivalen, och fick då möjlighet att intervjua en av de tävlande, nämligen Elisabeth “Bettan” Andreassen.

När nationella-säsongen var över i mars gjorde vi för tredje året i rad en egen Inför Eurovision-guide med land-för-land-presentationer samt veckovisa topplistor. Under Eurovision i maj hann vi av tidsskäl inte med någon repetitionsblogg, utan istället fokuserade vi på våra presentationer samt tippning inför semifinal 1, semifinal 2 och finalen.

Efter att Eurovisionen var över tog vi semester och var tillbaka igen i september i full kraft. Då bevakade vi allt inför den kommande säsongen 2012.

 

Tre intervjuer och ytterligare en ny panelmedlem rekryterades

Under året hann vi med att göra tre artistintervjuer. De vi intervjuade var Petra Frey (som tidigare representerat Österrike på 1990-talet), Hotel FM (Rumäniens Eurovision-representant 2011) och Paradise Oskar (Finlands Eurovision-representant 2011).

Mot slutet av året valde Johan att hoppa av och vi var återigen på jakt efter en ny panelmedlem. Till slut fick vi napp och hittade Erik, en glad och driven kille från Åsele i södra Lappland.

 


« 2010 | 2012 »


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen