Panelens historia – 2010


bloggdesign2010

Ny design med header som visade fyra tidigare ESC-artister.

Panelen bestod av:

Andreas (Andy), Emil, Felix, Johan B, Mikael & Robban

 

PANELENS 2010. Med ny design och två nya panelmedlemmar som ersatte avhoppade André och Tomas tog panelen ytterligare ett steg i rätt riktning.

Under vintern 2009/2010 fortsatte vi att bevaka de nationella uttagningarna, och även såklart Melodifestivalen. Det här året hade vi möjlighet att bevaka de tidiga uttagningarna som t.ex. Albaniens uttagning, som hölls redan i december 2009.

Eurovision hölls i Oslo och vi hade förmånen att ha personer på plats som hjälpte oss att liveblogga. Fidde & Staffan från Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) var det som skötte rapporteringen. Från Sverige skötte resterande panelmedlemmar repetitionsbloggen och vi tippade även inför semifinal 1, semifinal 2 och finalen. Mycket var annars sig likt sedan debutåret med bland annat Topp-Tio-listorna och presentationerna av Eurovisionbidragen (Inför Eurovision-guiden).

Efter Osloäventyret tog vi semester från Eurovisionvärlden, även om vi uppdaterade då och då med nyheter. Till hösten var vi tillbaka och fortsatte vår nyhetsbevakning, även om vi främst följde Webbjokern till Melodifestivalen 2011 med stor spänning.

 

Lite fakta om de nya skribenterna

Felix, född 1987 från Stockholm har tidigare tyckt till om Eurovision och Melodifestivalen för olika uppdrag, han var även deltagare i FCZ som sändes under hösten 2005.

Andreas (Andy) från Strängnäs hette det andra nytillskottet. Andy var med på bloggen fram till december, därefter lämnade han och vi tog istället in småländske Johan.

 

Gästbloggare

Förutom tidigare nämnda Fidde & Staffan som hjälpte oss att blogga på plats i Eurovision i Oslo så hade vi under nationella-säsongen två gästbloggare. 21-årige Mikael togs in under Melodifestivalen där han hjälpte till att skriva personliga reflektioner och även tippningar tillsammans med Robban och Felix (ni kan läsa denna här i vår Melloblogg).

Under mars 2010 hade vi även 24-årige Emil med som gästbloggare. Han hann med att skriva krönikan Kan man bli något annat än schlagerskadad? samt tyckte även till en gång i Eurovision-topplistan (vecka 10).

 


« 2009 | 2011 »


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen