Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Säsong 2009

Säsong 2011 »

Panelen bestod av:

Andreas (Andy), Emil, Felix, Johan B, Mikael & Robban

 

PANELENS 2010. Med ny design och två nya panelmedlemmar som ersatte avhoppade André och Tomas tog panelen ytterligare ett steg i rätt riktning.

Under vintern 2009/2010 fortsatte vi att bevaka de nationella uttagningarna, och även såklart Melodifestivalen. Det här året hade vi möjlighet att bevaka de tidiga uttagningarna som t.ex. Albaniens uttagning, som hölls redan i december 2009.

Eurovision hölls i Oslo och vi hade förmånen att ha personer på plats som hjälpte oss att liveblogga. Fidde & Staffan från Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) var det som skötte rapporteringen. Från Sverige skötte resterande panelmedlemmar repetitionsbloggen och vi tippade även inför semifinal 1, semifinal 2 och finalen. Mycket var annars sig likt sedan debutåret med bland annat Topp-Tio-listorna och presentationerna av Eurovisionbidragen (Inför Eurovision-guiden).

Efter Osloäventyret tog vi semester från Eurovisionvärlden, även om vi uppdaterade då och då med nyheter. Till hösten var vi tillbaka och fortsatte vår nyhetsbevakning, även om vi främst följde Webbjokern till Melodifestivalen 2011 med stor spänning.

 

Lite fakta om de nya skribenterna

Felix från Stockholm har tidigare tyckt till om Eurovision och Melodifestivalen för olika uppdrag, han var även deltagare i FCZ som sändes under hösten 2005.

Andreas (Andy) från Strängnäs hette det andra nytillskottet. Andy var med på bloggen fram till december, därefter lämnade han och vi tog istället in småländske Johan.

 

Gästbloggare

Förutom tidigare nämnda Fidde & Staffan som hjälpte oss att blogga på plats i Eurovision i Oslo så hade vi under nationella-säsongen två gästbloggare: Mikael som var skribent hos oss under Melodifestivalen där han hjälpte till att skriva personliga reflektioner och även tippningar tillsammans med Robban och Felix, och Emil som var gästbloggare hos oss under mars månad. Han hann med att skriva krönikan Kan man bli något annat än schlagerskadad? samt tyckte även till en gång i Eurovision-topplistan (vecka 10).

 


« 2009 | 2011 »


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen