Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Säsong 2010 »

Panelen bestod av:

André, Tomas & Robban

 

PANELENS 2009. År 2009 var året då ESC-Panelen såg dagens ljus. Själva projektet startade som en blogg den 31:a januari 2009 av vår skribent Robban och två av hans närmaste vänner. Under vinter- och vårsäsongen tyckte vi till om Melodifestivalen och Eurovision 2009 samt de flesta av de övriga nationella uttagningar. Till sommaren och hösten började vi förbereda oss inför säsong 2010.

Premiäråret var verkligen ett speciellt år. För första gången tyckte man till “på riktigt” och fick chansen att förmedla ut sina Eurovision- & MF-kunskaper till andra likasinnade entusiaster. Robban, som var en av grundarna till hemsidan, hade följt tävlingen sedan sent 90-tal och blev framförallt frälst ordentligt under år 2004, då hans måttliga intresse ökade till att till slut bli ett av sina största intressen fram till idag. Tillsammans med två andra vänner skapades namnet “ESC-Panelen”, då namnet kändes helt klockrent, då vi ju trots allt var en liten panel som tycker till.

Under 2009 tyckte vi till inför nationella uttagningar (vår första artikel någonsin på bloggen var inför den danska nationella finalen). Vidare presenterade vi resultat från nationella uttagningarna, gjorde land-för-land-presentationer inför ESC 2009, Topp-Tio av ESC-bidragen (vecka för vecka fram till finalveckan). Vi lyckades även få till en intervju med Babsan inför den svenska Melodifestival-finalen.

Första året var hemsidan uppbyggd på en blogg. Designen var väldigt enkel, men sidan var lättläst.

 


2010 »


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen