PANELENS HISTORIA. ESC-Panelen såg dagens ljus i januari 2009 då panelmedlemmen Robban och hans två närmaste vänner Tomas och André drog igång detta projekt. Så här gick det till!

De tre startade upp en blogg under namnet “ESC-Panelen” då de ville tycka till om låtarna inför Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Efter den säsongen beslöt sig trion för att fortsätta med detta, och även om det blev avhopp från två av tre medlemmar redan efter första säsongen så tillkom nya skribenter. Så har också fortsatt år efter år och vi som skriver för ESC-Panelen gör det oavsett om det är Eurovisionvecka i maj, sommartorka i juli, höstrusk i november eller iskall februari. Sedan år 2015 har vi lämnat bloggandet därhän och använder nu denna hemsida som vår plattform!

Mycket har hänt genom åren och via länkarna här nedan kan du läsa om allt vi gjort säsong för säsong*:

 

2010-talet


2000-talet


 

* Även om Eurovision-året egentligen är maj-maj så pågår våra säsonger från 1 januari till 31 december.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen