Panelens historia


OM OSS. På denna sida har vi samlat ihop vad vi gjort år för år. Klicka på länkarna nedan för att komma till det år du vill läsa om.

ESC-Panelen såg dagens ljus i januari 2009 då panelmedlemmen Robban och hans två närmaste vänner Tomas och André drog igång detta projekt. De tre startade upp en blogg under namnet “ESC-Panelen” då de ville tycka till om låtarna inför Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Efter den säsongen beslöt trion sig för att fortsätta med detta och sagt och gjort, panelen har varit igång alla år sedan dess, med lite uppehåll under vissa delar av året (främst lågsäsong).

Sedan starten har panelen kontinuerligt växt, och i augusti 2015 växte vi ur bloggandet och startade upp en hemsida istället med vårt officiella namn (med domännamnet escpanelen.se). Idag skriver vi om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar året om och vi varvar nyhetsuppdateringar med intressanta projekt.

Under åren har nya och gamla panelmedlemmar kommit och gått och idag (2019) består panelen av totalt 6 personer.

 

2010-talet

Säsong 2019 »

Säsong 2018 »

Säsong 2017 »

Säsong 2016 »

Säsong 2015 »

Säsong 2014 »

Säsong 2013 »

Säsong 2012 »

Säsong 2011 »

Säsong 2010 »

 

2000-talet

Säsong 2009 »

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen