Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

PANELENS HISTORIA. ESC-Panelen såg dagens ljus i januari 2009 då panelmedlemmen Robban och hans två närmaste vänner Tomas och André drog igång detta projekt. Så här gick det till!

De tre startade upp en blogg under namnet “ESC-Panelen” då de ville tycka till om låtarna inför Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Efter den säsongen beslöt sig trion för att fortsätta med detta, och även om det blev avhopp från två av tre medlemmar redan efter första säsongen så tillkom nya skribenter. Så har också fortsatt år efter år och vi som skriver för ESC-Panelen gör det oavsett om det är Eurovisionvecka i maj, sommartorka i juli, höstrusk i november eller iskall februari. Sedan år 2015 har vi lämnat bloggandet därhän och använder nu denna hemsida som vår plattform!

Mycket har hänt genom åren och via länkarna här nedan kan du läsa om allt vi gjort säsong för säsong*:

 

2020-talet


2010-talet2000-talet


 

* Även om Eurovision-året egentligen är maj-maj så pågår våra säsonger från 1 januari till 31 december.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen