NORGES UTTAGNING. TV-bolaget NRK valde ut Norges artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2023 genom uttagningen Norsk MGP 2023.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

14 januari 2023: Heat 1

Inför heat 1 »

Resultat »

Panelen tyckte till (inför) »


21 januari 2023: Heat 2

Inför heat 2 »

Resultat »

Panelen tycker till (inför) »


28 januari 2023: Heat 3

Inför heat 3 »

Resultat »

Panelen tycker till (inför) »


4 februari 2023: Finalen

Inför finalen »

Panelen tycker till (inför) »

Resultat »

Panelens slutkommentarer »


 


Flera förändringar i upplägget

Årets Norsk Melodi Grand Prix blev i likhet med de tre senaste årens upplagor något förändrad även om den kom att innehålla kvalprogram inför själva finalavgörandet.

Till att börja med valdes 21 bidrag ut från en nationell antagning och/eller från specialinbjudningar till olika artister och låtskrivare. Dessa fördelades ut på sju bidrag i tre heats där sedan tittarna fick rösta fram tre favoriter per sändning. Detta gjorde dels att ingen av de tävlande fick någon automatisk finalplats (såsom det var mellan 2020 och 2022) och att antalet sändningar minskade från 6 till fyra. En ytterligare nyhet blev att de tidigare Guldduellerna togs bort (i alla fyra sändningar) vilket gjorde att alla bidrag gavs lika stor chans att ta sig till final.

I finalen återinfördes också internationell juryröstning, något som senast användes i 2019 års Norsk MGP. Dessa utgjordes av tio länder som ska tävla i Eurovision 2023 som fick poängsätta bidragen med fem personer i varje lands jury.

 

Sändningsdatum och programledare

Sändningarna från heaten ägde rum i Nydalen i Oslo lördagarna den 14:e, 21:a och 28:e januari och själva finalen sändes från Trondheim Spektrum i Trondheim den 4:e februari. Det blev således den fjärde Norsk MGP-finalen genom historien som inte ägde rum i Oslo (tidigare gånger var 1986, 1989 och 2020).

Programledare för samtliga sändningar var duon Stian ”Staysman” Thorbjørnsen (som tidigare har tävlat i Norsk MGP och bland annat suttit med i Adresse-panelen inför Eurovision) och Arianrhod ”Arian” Engebø (som till vardags arbetar på norska P3).

 

Eurovision-resultat 2023

I finalen den 4:e februari röstades Alessandra med bidraget ”Queen of Kings” fram till Norges representant i Eurovision 2023.

 

Avgjorda sändningar

För att göra det enkelt att navigera i artikeln har vi valt att placera programmen enligt aktuell sändningsordning. Det innebär att du hittar fakta och kommentarer från alla avgjorda sändningar längre ned i artikeln. Vill du gå dit direkt ska du klicka här.

 

Finalen

Efter tre genomförda heats där publiken hade haft all makt att avgöra resultaten hade sammanlagt nio bidrag kvalat in till finalen. Därmed var det dags för Norge att välja artist och tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest 2023! Finalsändningen ägde rum i Trondheim Spektrum i Trondheim, vilket för övrigt blev den fjärde Norsk MGP-finalen genom historien som inte hölls i Oslo.

För första gången sedan 2019 avgjordes Norsk MGP med hjälp av en hälft internationell juryröstning och en hälft nationell tittarröstning och nytt blev också att det bara var en enda röstningsomgång. Efter att låtarna hade framförts fick tio internationella jurygrupper dela ut sina poäng till bidragen och därefter adderades tittarnas poäng. Vinnaren blev låten med högst totalpoäng när bägge parter sagt sitt.

Utöver de nio tävlingsbidragen och omröstningen som följde gästades finalen av fjolårets norska ESC-representant Subwoolfer där de framförde sin fjolårsvinnarlåt Give That Woolf A Banana. Under deras finalframträdande valde de att även framföra sin låt nyaWorst Kept Secret som för övrigt innehöll att personerna bakom karatärerna Keith och Jim ”avslöjade” sig själva, alltså vilka artister som dolde sig bakom maskerna. Det visade sig vara Ben Adams och Gaute Ormåsen, något som det också hade spekulerats om i medier ända sedan de medverkade i Norsk MGP ifjol.

 

Mer information

Panelen tyckte till (inför) »

Resultat »

Slutkommentarer »

 

Fakta


 • Datum:
 • 2023-02-04

 • Tid:
 • 19:50 CET

 • Programledare:
 • Arian Engebø & Stian Thorbjørnesen

 • Plats:
 • Trondheim Spektrum, Trondheim

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

 

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i startordning. Länkarna går till bidragens framträdanden i heaten.


1. Jone – Ekko inni meg
Låtskrivare: Audun Guldbransen, Christine Ekeberg, Christopher Archer, Jonas Nes Steinset, Morten Franck, Silje Blandkjenn


2. Eline Thorp – Not Meant to Be
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Eline Thorp, Elsa Søllesvik, Jonas Jensen


3. Skrellex – Love Again
Låtskrivare: Jonas Gladnikoff, Kai Thomas Larsen, Michael James Down, Primož Poglajen, Will Taylor


4. Ulrikke – Honestly
Låtskrivare: Ben Adams, Christoffer Gunnestad, Helge Moen, Jim Bergsted, Joshua Oliver, Ulrikke Brandstorp


5. Umami Tsunami – Geronimo
Låtskrivare: Bjørn Olav Edvardsen, Carl-Henrik Wahl, Kristian Lund, Lasse Nymann, Sindre Jenssen, Torgeir Ryssevik


6. Atle Pettersen – Masterpiece
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Atle Pettersen, Hannah Bristow


7. Swing’it – Prohibition
Låtskrivare: Jonah Hitchens, Martin Jarl Velsin, Sam Norris, Vebjørn Mamen


8. Elsie Bay – Love You in a Dream
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Elsa Søllesvik, Tom Oehler


9. Alessandra Mele – Queen of Kings
Låtskrivare: Alessandra Mele, Henning Olerud, Linda Dale, Stanley Ferdinandez

 

Så här tyckte vi (inför)


Min topplista

 1. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 2. Jone – ”Ekko inni meg”
 3. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 4. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 5. Skrellex – ”Love Again”
 6. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 7. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 8. Ulrikke – ”Honestly”
 9. Swing’it – ”Prohibition”

Kommentar: Nja, detta var kanske inte världens starkaste startfält direkt – jag saknar någon självklar vinnarlåt faktiskt. Däremot så har jag ganska lätt att utse ”Not meant to be” till min favorit – en väldigt välskriven låt som framförs till perfektion av Eline Thorp. Visserligen är den inte på något sätt självklar i ESC, och jag har svårt att se den som ett konkurrenskraftigt alternativ där – men i mina öron är den det bästa bidraget denna kväll. I övrigt får jag 00-tals vibbar av ”Ekko inni meg” och ”Queen of Kings” och definitivt av ”Love again”. Detta känns som retrobidrag, även om jag fattar att den typ av housemusik är tillbaka nu. Men det känns fel, och dessutom är sånginsatserna lite svajjiga. Skrellex kommer inte med house, men har likväl grävt upp innehåll från både Charlotte Perrelli’s ”Hero” och After Dark i sitt framträdande. Även låten hade lika väl kunnat vara gjord 2007, den osar verkligen klassisk 00-tals schlagerdans.


Min topplista

 1. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 2. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 3. Ulrikke – ”Honestly”
 4. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 5. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 6. Jone – ”Ekko inni meg”
 7. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 8. Swing’it – ”Prohibition”
 9. Skrellex – ”Love Again”

Kommentar: Då är det äntligen dags för Norsk MGP final! Har varit spänd i en vecka inför denna jämna final i mina ögon. Det har varit 3 mycket spännande heat med många olika låtar som har varit unika på sitt sätt. Inför årets MGP så var Elsie Bay min stora favorit, Hon växte mycket som artist i mina ögon i fjol när hon var med. Men under de 3 senaste veckorna så har jag hittat en ny favorit som jag tror kan få Norge att sticka ut lite extra, Det är Eline Thorp med låten ”Not Meant to Be” låten är väldigt simpel och hon framför den helt utmärkt. Hon känns lite som som den norska Cornelia Jakobs.  Men jag tror att årets final kan sluta precis hur som nu när Norge har tagit in den internationella juryn. Jag hoppas att det blir jämt och spännande, blir alltid lite extra roligt då!


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Ulrikke – ”Honestly”
 2. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 3. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 4. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 5. Swing’it – ”Prohibition”
 6. Skrellex – ”Love Again”
 7. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 8. Jone – ”Ekko inni meg”
 9. Umami Tsunami – ”Geronimo”

Kommentar: Jag tycker att Norge har fått ihop en riktigt bra final och för en gångs skull slipper vi att få skämtbidrag i finalen (lex Bananer i pyjamas-gänget ifjol). Personligen tror jag att Norge hade kunnat få två riktigt bra placeringar både 2021 och 2022 – om man hade skärpt till sig och skickat bättre material och det anser jag att de har i år, för här hittar jag inte mindre än tre låtar som jag anser är potentiella ESC-vinnarmaterial. Därför HOPPAS JAG och ber nu till hela norska folket att: SNÄLLA – välj rätt låt på lördag!!!


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Ulrikke – ”Honestly”
 2. Jone – ”Ekko inni meg”
 3. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 4. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 5. Skrellex – ”Love Again”
 6. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 7. Swing’it – ”Prohibition”
 8. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 9. Umami Tsunami – ”Geronimo”

Kommentar: Dags för final då i Norge. Jag har varit ganska hård när vi recenserat de tre deltävlingarna så här långt. Har man lyckats skilja agnarna från vetet sen dess då? Njae… Jag vidhåller nog att Ulrikke Brandstorp känns nog som den som är mest lämpad till att skickas till Liverpool (man kan bara hoppas att hon byter till sin norskspråkiga version då också). Min tvåa, Jone, där håller jag mig fast kring samma sak – alla samples och vokaliseringseffekter måste städas bort om låten ska hålla sig till ESC:s regler. Sen låter såna effekter sällan bra i öronen på en med absolut gehör. Det är i princip det som är värt att nämna, majoriteten av låtarna tappar mitt intresse halvvägs igenom eller så är det bara en massa ”gimmicks” för sakens skull. Varför ska man ha in artister som Skrellex, Swing’it eller Umami Tsunami i en norsk MGP-final?


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 2. Jone – ”Ekko inni meg”
 3. Skrellex – ”Love Again”
 4. Ulrikke – ”Honestly”
 5. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 6. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 7. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 8. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 9. Swing’it – ”Prohibition”

Kommentar: Vilken toppen-final Norge har. Här finns massa bra alternativ att skicka till Liverpool. Jag som är en mer uptempo-fan ser helst att Alessandra Mele står som vinnare, men faktum är att Norge egentligen borde tävla med en stark ballad efter flera år på raken med uptempo-bidrag och då är främst Ulrikke som aldrig fick möjligheten att stå på ESC-scenen efter hennes MGP-seger 2020 med ”Attention”. Atle Pettersens personliga, känslosamma låt om hans dotter går också rakt in i hjärtat och berör mig på djupet.


Min topplista

 1. Ulrikke – ”Honestly”
 2. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 3. Jone – ”Ekko inni meg”
 4. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 5. Skrellex – ”Love Again”
 6. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 7. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 8. Swing’it – ”Prohibition”
 9. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”

Kommentar: Jag anser att Norge fått ihop en utomordentlig final med låtar där minst hälften skulle kunna representera Norge med stolthet och tillfredsställelse då scenproduktionerna blivit fenomenalt genomförda. Alessandra, Jone och Skrellex får igång ens rumpvickande, men på olika sätt (älskar ju när nordiska inslag smyger sig in) och Atle har en härlig schlageraktig upptempoballad i modern tappning som berör. För egen del kan vilken som helst av mina topp 6 skickas till Liverpool, men jag får nog framhålla att Ulrikke är en fullständig QUEEN på scen då hon med en underbart stark röst bringar rysningar med sin ”Honestly”. Den gör hon nästintill perfekt och känns starkare än hennes tidigare bidrag. Ulrikke for the win!

 

 

Resultat


Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilderna är med tillstånd hämtade från nrk.no. De är fristående, ej montage.

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Det blir Alessandra med bidraget ”Queen of Kings” som kommer att få representera Norge i Eurovision 2023. Det stod klart i finalen i den nationella uttagningen Norsk MGP 2023 som avgjordes den 4:e februari 2023.

Så här såg det ut när hon framförde vinnarlåten i sändningen:

 

Så var finalen

2023 års Norsk Melodi Grand Prix kantades av en rad förändringar i upplägget. Fortfarande valde NRK ut 21 tävlingsbidrag men istället för att låta några av dessa bidrag vara direktkvalificerade och andra tävla genom dueller blev nu alla tävlingsbidrag utan fördelar. Det innebar att samtliga bidrag fick tävla genom tre heats om sju tävlande per tillfälle där tittarna fick rösta vidare tre favoriter per program till final. Inga andra wildcards lades till denna gång.

Själva finalavgörandet skedde med hjälp av delad jury- och tittarröstning, där jurygrupperna utgjordes av tio tävlingsländer som kommer att delta i Eurovision 2023 i maj. Nytt var dock att det bara blev en enda röstningsomgång där först jurygrupperna delade ut sina röster följt av tittarna. Vinnaren blev låten som fick högst totalpoäng när juryn och tittarna sagt sitt.

 

Jury vs tittarna

När de internationella jurygrupperna hade sagt sitt ledde Alessandra på 104 poäng följt av Atle Pettersen på 94 poäng och Ulrikke på 60 poäng. När tittarnas poäng lades till visade det sig att de hade Atle först näst sist medan Alessandra också var deras vinnare och Ulrikke tvåa, medan Swing’it (som juryn satte sist) var tittarnas trea. I och med att Alessandra vann både juryns och tittarnas omröstning blev hon programmets vinnare och därmed vinnare av Norsk MGP 2023!

Juryerna och tittarna delade vardera ut 430 poäng till bidragen. Varje jurygrupp delade ut fasta summor i form av 12, 10, 8, 6, 4, 2 och 1 poäng medan tittarna fördelade ut sina poäng procentuellt.

De röstande jurygrupperna utgjordes av Storbritannien, Finland, Azerbajdzjan, Spanien, Ukraina, Tjeckien, Frankrike, Island, Nederländerna och Sverige.

 

Hela resultatet

Till sist, så här placerade sig alla finalbidrag i de tre röstningsomgångarna (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 1. Alessandra – Queen of Kings (104 + 129 = 233 p)
 2. Ulrikke – Honestly (60 + 78 = 138 p)
 3. Atle Pettersen – Masterpiece (94 + 28 = 122 p)
 4. Elsie Bay – Love You in a Dream (49 + 34 = 83 p)
 5. Jone – Ekko inni meg (40 + 30 = 70 p)
 6. Eline Thorp – Not Meant to Be (42 + 18 = 60 p)
 7. Skrellex – Love Again (14 + 40 = 54 p)
 8. Swing’it – Prohibition (8 + 43 = 51 p)
 9. Umami Tsunami – Geronimo (19 + 30 = 49 p)

 

Tycker du att Norge valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 

Panelens slutkommentarer

 


Vann rätt eller fel låt (enligt mig)?

Skämskudden har kommit fram här. Detta är tyvärr inget som jag förstår mig på, är jag rädd för. Så här lät musik på början av 00-talet på diverse hemmapartyn med dåligt hemmagjorda house-remixer. Basshunter markerade slutet på den här eran, och jag är nöjd med det. Att 17 år senare damma upp det här i Eurovision igen känns bara fel. Detta kommer inte att funka för mig, jag är ledsen. Och ärligt talat undrar jag om det heller kommer att funka i Europa, men det är en fråga vi får reflektera över i maj.


Vann rätt eller fel låt (enligt mig)?

Vilken dröm! Efter förra årets totala fiasko när ”Bananer i Pyjamas”-gänget vann Norsk MGP så hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag ett år senare skulle få en duell mellan två låtar som bägge två skulle funka utmärkt i Eurovision. Jag tycker Alessandra är rätt val men jag hade blivit lika glad om Ulrikke hade vunnit. Jag är övertygad om att det kan gå hur bra som helst för Norge i år. Eventuellt blir det Norge vi åker till 2024!


Vann rätt eller fel låt (enligt mig)?

Lider ännu mer med stackars Ulrikke Brandstorp nu. 2020 vann hon MGP och sen blir ESC avblåst. Tillbaks med en bättre låt, och nu blir hon tvåa.

Men om vi ska fokusera på den låt som vann så får jag inte något riktigt grepp om den. Popdivapop med samma studsiga beat som Klara Hammarströms ”Run to the Hills” i fjol, fast med operasång à la Tarja Turunen när hon sjöng i Nightwish. Det är nog möjligt att denna låt kan växa och jag kanske känner mer för den då, men just nu är jag bara förvirrad. Vad är det för häxblandning man gjort här? (Återstår också att se hur väl Alessandra kan göra låten live i Liverpool, där kommer ingen autotone att luta sig tillbaks mot finnas).

 

Heats

Heat 1

I det första heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2023 tävlade sju artister om att få de tre första finalplatserna. Det var endast tittarröster som avgjorde vilka som skulle kvala vidare och den här gången möttes deltagarna i en enda tävlingsomgång istället för att dueller (som använts i de senaste tre upplagorna) avgjorde resultatet. Dessutom är alla 21 bidrag (som valts ut) tvungen att kvala via heaten för att nå finalen istället för att några är s.k. direktkvalificerade.

En ytterligare nyhet var att programmet kunde ta in publik i studion, något som inte varit möjligt i de två senaste upplagorna p.g.a. coronapandemin (undantagsvis fjolårets Norsk MGP-final).

 

Några återkommande artister

Det här startfältet deltog tre tidigare Norsk MGP-vinnare: Jowst (2017 med Grab the Moment, då med Alexander Walmann på sång), Kate Gulbrandsen (1987 med Mitt liv) och Ulrikke (2020 med Attention). På låtskrivarsidan fanns också många välkända namn, inte minst den tidigare ESC-tävlande artisten Kjetil Mørland (representerade Norge i ESC 2015 tillsammans med Debrah Scarlet och låten A Monster Like Me). Dessutom gick den tidigare låtskrivaren Rasmus Thallaug upp som artist och sångerskan Farida Benounis (som tävlade som artist i Norsk MGP 2022 men nu blir låtskrivare).

Slutligen kan vi även nämna att Bjørn Olav Edvardsen tävlade med sitt första bidrag i år – den här gången som en av låtskrivarna bakom Umami Tsunamis bidrag (i nästkommande heat är han själv frontartist).

 

Mer information

Resultat »

Panelen tycker till (inför) »

Lär känna startfältet »

 

Fakta


 • Datum:
 • 2023-01-14

 • Tid:
 • 19:50 CET

 • Programledare:
 • Arian Engebø & Stian Thorbjørnesen

 • Plats:
 • Screen Studios, Nydalen

 • Röstningsprocess:
 • Tittarna röstar fram tre bidrag till final
 • OBS! Det fanns en röstningsbegränsning till max en (1) röst per person i denna sändning.
 • Omröstningen öppnade först när alla sju bidrag hade framförts

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

 

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i startordning.


1. Alessandra Mele – Queen of Kings
Låtskrivare: Alessandra Mele, Henning Olerud, Linda Dale, Stanley Ferdinandez


2. Eirik Næss – Wave
Låtskrivare: Amalie Olsen, Eirik Næss, Viktor Ljungqvist


3. Rasmus Thall – Tresko
Låtskrivare: Farida Benounis, Rasmus Thallaug, Robin Helmersen


4. Kate Gulbrandsen – Tårer i paradis
Låtskrivare: Kate Gulbrandsen, Kjetil Mørland


5. Umami Tsunami – Geronimo
Låtskrivare: Bjørn Olav Edvardsen, Carl-Henrik Wahl, Kristian Lund, Lasse Nymann, Sindre Jenssen, Torgeir Ryssevik


6. Ulrikke – Honestly
Låtskrivare: Ben Adams, Christoffer Gunnestad, Helge Moen, Jim Bergsted, Joshua Oliver, Ulrikke Brandstorp


7. Jowst & Byron – Freaky for the Weekend
Låtskrivare: Byron Williams Jr., Joachim With Steen


 

Resultat av heat 1


Foto (samtliga) & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilderna är med tillstånd hämtade från nrk.no. De är fristående, ej montage.

Det första heatet i Norges uttagning Norsk MGP 2023 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande tre bidrag som röstades vidare till finalen (utan inbördes ordning):

 

Därmed blev det följande fyra bidrag som åkte ut (utan inbördes ordning):

 

Tycker du det var rätt låtar som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

 

Så här tyckte vi (inför)


Min topplista

 1. Ulrikke – ”Honestly”
 2. Eirik Næss – ”Wave”
 3. Rasmus Thall – ”Tresko”
 4. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 5. Jowst & Byron – ”Freaky for the Weekend”
 6. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 7. Kate Gulbrandsen – ”Tårer i paradis”

Kommentar: En lite tam inledning på årets Norska MGP – var är trycket?? Visst, det finns några partylåtar här, några välproducerade stycken och förmodligen en bunt med snygga scennummer också, men allt saknar det där riktiga schvunget. Lite besviken faktiskt, men å andra sidan så blir det nog mycket underhållande. Mitt kort ligger på Ulrikke, som känns som den klart skarpaste artisten i startfältet, med ”Honestly” som en riktigt arenaballad som nog skulle hålla norska flaggan högt i Liverpool.


Min topplista

 1. Ulrikke – ”Honestly”
 2. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 3. Kate Gulbrandsen – ”Tårer i paradis”
 4. Rasmus Thall – ”Tresko”
 5. Eirik Næss – ”Wave”
 6. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 7. Jowst & Byron – ”Freaky for the Weekend”

Kommentar: Då var det dags igen 🙂 Norska Melodi Grand Prix är en av de bästa högtiderna på året! Jag tycker att veckans startfält är en 7:a av 10 i betyg för mig. Hade kunnat se 5 låtar i final från detta heat, men tyvärr kan det bara 3 st ta sig vidare och då har jag valt låtarna ”Honestly”, ”Queen of Kings” och ”Tårer i Paradis”. Skulle någon av de låtarna jag valt kunna vinna MGP? Jag tror att låten ”Honestly” med Ulrikke har störst chans till detta. Men vi får se vad den norska befolkningen har att säga om detta.


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Ulrikke – ”Honestly”
 2. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 3. Kate Gulbrandsen – ”Tårer i paradis”
 4. Eirik Næss – ”Wave”
 5. Jowst & Byron – ”Freaky for the Weekend”
 6. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 7. Rasmus Thall – ”Tresko”

Kommentar: Norge bjuder på en bra start i år med åtminstone två melodier i mitt tycke som skulle kunna vinna hela tävlingen. De flesta ger jag godkänt till och topp 4 är mer än godkända. Ulrikkes låt tycker jag är bättre än Attention och eftersom jag gav den låten en femma så kan det inte bli något lägre betyg här än det. Och då är det alltså bara studioversion – jag ser verkligen fram emot hur det blir live!


Min topplista

 1. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 2. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 3. Kate Gulbrandsen – ”Tårer i paradis”
 4. Eirik Næss – ”Wave”
 5. Ulrikke – ”Honestly”
 6. Jowst & Byron – ”Freaky for the Weekend”
 7. Rasmus Thall – ”Tresko”

Kommentar: Norge bjuder som vanligt på härlig musik som alla kan gilla. Alessandras ”women-power” är en riktig dängare och jag hoppas verkligen de gör något kul med framträdandet. Jag vill minst se vikingar på scen. Jag är himla svag för pojkband så jag kan inget annat än älska ”Geronimo”. Dock brukar de oftast ha en del brister på scen så jag tror inte den tar sig så långt. Ulrikke kommer säkert gå vidare men i mina ögon tycker jag hon är överskattad.


Min topplista

 1. Ulrikke – ”Honestly”
 2. Eirik Næss – ”Wave”
 3. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 4. Jowst & Byron – ”Freaky for the Weekend”
 5. Kate Gulbrandsen – ”Tårer i paradis”
 6. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 7. Rasmus Thall – ”Tresko”

Kommentar: Det kommer inte vara särskilt lätt att ge sig i kast med Norsk MGP:s startfält med tanke på de vibbar jag fick av de olika snuttarna inför, men jag ska försöka ändå… om jag bara håller mig till just de här sju så kan jag konstatera att Ulrikke Brandstorp kommer tillbaka med en bättre låt nu jämfört med den hon vann med 2020 (det där förlorade året, ni vet…). Jag tror inte, till skillnad från vissa, att hon skulle vinna enbart på sympatiröster. Men bortser man från henne så anser jag inte att det finns så mycket mer att hämta just här. Det som är det mer tråkiga är att jag vet att det kommer värre saker längre fram, men det tar vi då.


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 2. Ulrikke – ”Honestly”
 3. Kate Gulbrandsen – ”Tårer i paradis”
 4. Eirik Næss – ”Wave”
 5. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 6. Jowst & Byron – ”Freaky for the Weekend”
 7. Rasmus Thall – ”Tresko”

Kommentar: Härligt med tre Norsk MGP-deltävlingar under januari månad som en slags uppvärmning inför Mello 2023 i februari. Jag gillar att NRK har ändrat om konceptet och tagit bort de direktkvalificerade finalisterna, vilket jag tyckte var väldigt orättvist. Mina tre förhandsfavoriter som finalister är legendaren Kate Gulbrandsen med den känslosamma balladen ”Tårer i paradis”, 2020 års MGP-vinnare Ulrikke med den kraftfulla powerballaden ”Honestly” samt Alessandra Mele med EDM-technopop-låten ”Queen of Kings”. Den sistnämnda är väldigt lik Klara Hammarströms ”Run to the hills”.


Min topplista

 1. Alessandra Mele – ”Queen of Kings”
 2. Ulrikke – ”Honestly”
 3. Kate Gulbrandsen – ”Tårer i paradis”
 4. Umami Tsunami – ”Geronimo”
 5. Jowst & Byron – ”Freaky for the Weekend”
 6. Eirik Næss – ”Wave”
 7. Rasmus Thall – ”Tresko”

Kommentar: Norges första heat i denna tävling bjuder på kvalitet igen och det är fin variation i typ av musik. Saknar lite hårdrock dock! Av studioproduktionerna har Alessandra en respektingivande kampsång men snyggt gung. Frågan är om rösten håller live. Oavsett tilltalade låten mig omedelbart. Var precis vad jag behövde i lyssnande stund. Men, jag undrar om inte Ulrikke kniper vinnarplatsen. Här har vi ett bidrag med pampighet a la ”The greatest showman”. Och, att sångerskan kan hålla ton på scen vet vi sen tidigare.

 

 

Heat 2

I år håller Norge i tre inledande heats där sammanlagt 21 bidrag tävlar om nio finalplatser. I det andra heatet tävlade ytterligare sju bidrag, där de tre som fick flest röster kvalade vidare till finalen. Inför programmet redovisade vi fakta om startfältet och tyckte till om våra favoriter.

 

Några återkommande artister

Det här startfältet innehöll ingen tidigare Norsk MGP-vinnare, däremot två som hade tävlat förut (Alejandro Fuentes (2018 med Tengo Otra) och Elsie Bay (2022 med Death of Us)). På låtskrivarsidan hade Christian Ingebrigtsen (som bland annat tävlade i fjolårets Norsk MGP) fått med ett bidrag som han har gjort med Bjørn Olav Edvardsen (som framför låten) och Henrik Thala. Bjørn Olav tävlade även som låtskrivare i föregående heat bakom Umami Tsunami (som ju tog sig hela vägen till final). I detta heat hade också Andreas Stone Johansson och Sandra Lyng fått med varsin låt.

 

Mer information

Resultat »

Panelen tycker till (inför) »

Lär känna startfältet »

 

Fakta


 • Datum:
 • 2023-01-21

 • Tid:
 • 19:50 CET

 • Programledare:
 • Arian Engebø & Stian Thorbjørnesen

 • Plats:
 • Screen Studios, Nydalen

 • Röstningsprocess:
 • Tittarna röstar vidare tre bidrag till final
 • OBS! Det finns en röstningsbegränsning till max en (1) röst per person och sändning.
 • Omröstningen öppnar först när alla sju bidrag har framförts

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

 

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i startordning. Länkarna går till bidragens studioversioner.


1. Jone – Ekko inni meg
Låtskrivare: Audun Guldbransen, Christine Ekeberg, Christopher Archer, Jonas Nes Steinset, Morten Franck, Silje Blandkjenn


2. Sandra Lyng – Drøm d bort
Låtskrivare: Erlend Torheim, Ferdinann West, Kristina Blakli, Sandra Lyng


3. Alejandro Fuentes – Fuego
Låtskrivare: Alejandro Fuentes, Chris Young, Mateo Camargo, Nermin Harambasic


4. Swing’it – Prohibition
Låtskrivare: Jonah Hitchens, Martin Jarl Velsin, Sam Norris, Vebjørn Mamen


5. Elsie Bay – Love You in a Dream
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Elsa Søllesvik, Tom Oehler


6. Ella – Waist
Låtskrivare: Isabell Røren Hannevig, Raphaela Silva, Timothy Gosden, Tristan Henry


7. Bjørn Olav – Turn Off My Heart
Låtskrivare: Bjørn Olav Edvardsen, Christian Ingebrigtsen, Henrik Thala

 

Resultat av heat 2


Foto (samtliga) & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilderna är med tillstånd hämtade från nrk.no. De är fristående, ej montage.

Det andra heatet i Norges uttagning Norsk MGP 2023 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande tre bidrag som röstades vidare till finalen (utan inbördes ordning):

 

Därmed blev det följande fyra bidrag som åkte ut (utan inbördes ordning):

 

Tycker du det var rätt låtar som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

Så här tycker vi (inför)


Min topplista

 1. Jone – ”Ekko inni meg”
 2. Sandra Lyng – ”Drøm d bort”
 3. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 4. Bjørn Olav – ”Turn Off My Heart”
 5. Ella – ”Waist”
 6. Swing’it – ”Prohibition”
 7. Alejandro Fuentes – ”Fuego”

Kommentar: Lite halvtamt heat i Norge denna kväll tycker jag. Visserligen är det en spännande blandning av artister och nummer, men inget lyckas verkligen sticka ut här. Jag kan personligen känna att kvällen lyfts lite grann av ”Ekko inni meg” och ”Drøm d bort” men det är inga låtar som jag tror kommer vara avgörande i finalen. Det behövs mer kvalitet och motivation i låtarna för att Norge ska hitta en vinnarlåt tror jag.


Min topplista

 1. Elsie Bay – ”Love You in a Dream” 
 2. Sandra Lyng – ”Drøm d bort”
 3. Jone – ”Ekko inni meg”
 4. Ella – ”Waist”
 5. Bjørn Olav – ”Turn Off My Heart”
 6. Alejandro Fuentes – ”Fuego”
 7. Swing’it – ”Prohibition”

Kommentar: Jag kan börja med att säga att det var en riktig bra show av NRK förra veckan och att programledarna var bra. Men nu är det dags för heat nummer två, den jag ser fram emot allra mest. I denna deltävling så är Elsie Bay med och om ni minns, så var hon min favorit förra årets upplaga av MGP när hon var sjöng låten ”Death Of Us” som kom i topp-4 i finalen. Men vad tycker jag om veckans startfält då? Tyvärr tråkigare än förra veckan. Min topp-3 är de bidrag jag helst ser går till final. Resten håller tyvärr inte kvaliteten för en final. Men vem vet? Norska folket kanske tycker helt åt andra hållet än vad jag gör.


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 2. Sandra Lyng – ”Drøm d bort”
 3. Bjørn Olav – ”Turn Off My Heart”
 4. Swing’it – ”Prohibition”
 5. Jone – ”Ekko inni meg”
 6. Ella – ”Waist”
 7. Alejandro Fuentes – ”Fuego”

Kommentar: Jämfört med föregående heat tycker jag att detta heat känns musikaliskt ganska svagt faktiskt. Men det finns i alla fall en låt som bara MÅSTE till final och det är Elsie Bays låt. Hon tävlade ju som bekant ifjol och åkte enligt mig orättvist ut i finalen INNAN guldduellen. Ville Norge inte vinna Eurovision ifjol? Nu har de i alla fall chansen att göra det och även om jag tycker att hennes låt ifjol (”Death of Us”) är snäppet bättre än ”Love You in a Dream” så är årets låt en klar 5-poängare. Jag hoppas innerligt att Elsie Bay får en av finalplatserna.


Min topplista

 1. Jone – ”Ekko inni meg”
 2. Ella – ”Waist”
 3. Sandra Lyng – ”Drøm d bort”
 4. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 5. Swing’it – ”Prohibition”
 6. Bjørn Olav – ”Turn Off My Heart”
 7. Alejandro Fuentes – ”Fuego”

Kommentar: Jag har svårt att se att jag kommer få en annan favorit i årets MGP men Jone har verkligen allt. Sicken härlig låt. Gör han ett bra framträdande också så får han full pott från mig. Övriga startfältet är ok medelmåttigt. Elsie Bay kommer säkert gå vidare pga att hon var så hypad förra året men jag tycker hon är överskattad.


Min topplista

 1. Jone – ”Ekko inni meg”
 2. Bjørn Olav – ”Turn Off My Heart”
 3. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 4. Sandra Lyng – ”Drøm d bort”
 5. Ella – ”Waist”
 6. Swing’it – ”Prohibition”
 7. Alejandro Fuentes – ”Fuego”

Kommentar: Här tycker jag att det börjar svaja en hel del med kvalitén på låtarna i årets Melodi Grand Prix. I denna lineup har det inte varit lätt att hävda att jag skulle haft någon favorit, utan det som jag ser mer är att vi har ett par låtar som har rätt tydliga brister. Ta bara Jones låt till exempel. Kunde ha varit rätt spännande om det inte hade varit för allt redigerande och samplande av sångarens röst. Förstör låtens udd anser jag. Men å andra sidan verkar det vara Norges grepp just i år, kräma på med så mycket autotone det går, trots att det inte glädjer någon. Annars känns det som att vissa låtar bara känns som parodier på något sätt…


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Jone – ”Ekko inni meg”
 2. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”
 3. Sandra Lyng – ”Drøm d bort”
 4. Ella – ”Waist”
 5. Alejandro Fuentes – ”Fuego”
 6. Bjørn Olav – ”Turn Off My Heart”
 7. Swing’it – ”Prohibition”

Kommentar: Norge fortsätter sin jakt på sitt nästa Eurovision-bidrag och den andra deltävlingen är en minst lika intressant omgång som den första. Det är återigen en bra mix av både uptempo-låtar och ballader samt något helt annorlunda. Jag tycker det är svårt att göra en rangordning från plats 2-6, då jag hade velat ha samtliga av dessa vidare. Min personliga etta i detta startfält är Jone med låten ”Ekko inni meg”. Det är en skön party-låt som får mig på festhumör och att vilja dansa loss. Liveframträdandena kan göra att min rangordning kommer se helt annorlunda ut efteråt.


Min topplista

 1. Bjørn Olav – ”Turn Off My Heart”
 2. Jone – ”Ekko inni meg”
 3. Sandra Lyng – ”Drøm d bort”
 4. Alejandro Fuentes – ”Fuego”
 5. Ella – ”Waist”
 6. Swing’it – ”Prohibition”
 7. Elsie Bay – ”Love You in a Dream”

Kommentar:  Bidragen i Norges andra heat innehåller ytterligare pärlor i tävlingssammanhanget. Till att börja med vill jag dock nämna Elsie Bay. Jag vet att hon var med förra året, men utan att lyssna på förra årets låtar hade jag inte kommit ihåg henne och det gör jag inte i år heller. För mig är det för anonymt, men det har väl helt enkelt att göra med hur en artist slår an på ens inre själ eller ej. Däremot tycker inte det får en låg poäng och det gör egentligen inte några av bidragen. I topp tre-skiktet skulle jag kunna ge alla tre bidrag en vinnarpoäng, för de har alla något jag verkligen faller för. ”Turn off my heart” är en klassisk ballad som checkar av många boxar, men riskerar samtidigt att bli en siffra i statistiken av ”smörsånger”. ”Drøm d bort” är istället en genuint nordisk klang i med kampkänsla som jag tror hamnar högre. Till slut har vi”Ekko inni meg”, som jag nog går igång på mest. Men ack, jag har svårt att pricka vilken av dessa jag i  nuläge vill sätta som slutlig Heat-vinnare.

 

 

Heat 3

I det tredje och sista heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2023 tävlade sju artister om att få de tre sista finalplatserna. Det var endast tittarröster som avgjorde vilka som skulle kvala vidare och den här gången möttes deltagarna i en enda tävlingsomgång istället för att dueller (som använts i de senaste tre upplagorna) avgjorde resultatet.

Inför programmet tyckte vi till om våra favoriter.

 

Några återkommande artister

Det avslutande startfältet innehöll en tidigare Norsk MGP-vinnare (Stig van Eijk, 1999 med Living My Life Without You) samt två tidigare deltagare som inte vunnit (Akuvi (2020 med Som du er) och Atle Pettersen (2021 med World On Fire)). Mest värt att nämna var dock att den svenska låtskrivaren Andreas Stone Johansson hade fått med tre bidrag i detta startfält. Här tävlade också kvintetten Jonas Gladnikoff, Kai Thomas Larsen, Michael James Down, Primož Poglajen och Will Taylor bakom ett av bidragen. Här ska också nämnas att Elsie Bay, som förutom att hon framförde sitt eget bidrag i heat 2 också var en av låtskrivarna bakom en av tävlingslåtarna i detta heat.

 

Mer information

Panelen tycker till (inför) »

Resultat »

Lär känna startfältet »

 

Fakta


 • Datum:
 • 2023-01-28

 • Tid:
 • 19:50 CET

 • Programledare:
 • Arian Engebø & Stian Thorbjørnesen

 • Plats:
 • Screen Studios, Nydalen

 • Röstningsprocess:
 • Tittarna röstade vidare tre bidrag till finalen
 • OBS! Det fanns en röstningsbegränsning till max en (1) röst per person och sändning.
 • Omröstningen öppnade först när alla sju bidrag hade framförts

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

 

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i startordning. Länkarna går till bidragens studioversioner.


1. Akuvi – Triumph
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Andreas Stone Johansson, Beatrice Akuvi, Konstantinos Vlastaras


2. Tiril – Break It
Låtskrivare: Benjamin Pinkus, Emelie Hollow, Emma Steinbakken, Lars Rossnes


3. Skrellex – Love Again
Låtskrivare: Jonas Gladnikoff, Kai Thomas Larsen, Michael James Down, Primož Poglajen, Will Taylor


4. Eline Thorp – Not Meant to Be
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Eline Thorp, Elsa Søllesvik, Jonas Jensen


5. Stig van Eijk – Someday
Låtskrivare: Beate Thunes, Stig van Eijk


6. Maria Celin – Freya
Låtskrivare: Anna Timgren, Benjamin Alasu, Eirik Fjeld, Gaute Ormåsen, Sindre Jenssen


7. Atle Pettersen – Masterpiece
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Atle Pettersen, Hannah Bristow

 

Resultat av heat 3


 

Foto (samtliga) & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilderna är med tillstånd hämtade från nrk.no. De är fristående, ej montage.

Det tredje och sista heatet i Norges uttagning Norsk MGP 2023 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande tre bidrag som röstades vidare till finalen (utan inbördes ordning):

 

Därmed blev det följande fyra bidrag som åkte ut (utan inbördes ordning):

 

Tycker du det var rätt låtar som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

Så här tyckte vi (inför)


Min topplista

 1. Maria Celin – ”Freya”
 2. Akuvi – ”Triumph”
 3. Stig van Eijk – ”Someday”
 4. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 5. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 6. Tiril – ”Break It”
 7. Skrellex – ”Love Again”

Kommentar: Härligt med ett riktigt starkt heat så här i slutet! Här hittar vi flera av Norges stora vinnarkandidater tycker jag och ser spontant att det kan bli mycket jämnt. Jag älskar att Norges ESC-representant från 1999 är tillbaka – Stig van Eijk, och att han har tagit med sig reggaen till MGP! Härligt och riktigt bra dessutom! Men mina favoriter förblir den mörka elektropoplåten ”Freya” och den moderna dansdängan ”Triumph” som båda sätter sig riktigt bra i huvudet hos mig. Jag har svårt att se en riktigt klar vinnare, så detta kan gå hur som helst.


Min topplista

 1. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 2. Maria Celin – ”Freya”
 3. Tiril – ”Break It”
 4. Akuvi – ”Triumph”
 5. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 6. Skrellex – ”Love Again”
 7. Stig van Eijk – ”Someday”

Kommentar: Då är det dags för den sista deltävlingen i Norska MGP. Jag tycker att veckans startfält är helt okej. Jag håller på Eline Thorp i denna deltävling och jag hoppas hon tar sig till final. Jag tror precis som flera andra av mina kollegor att ingen i denna deltävling kommer att vinna hela MGP 2023.


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Tiril – ”Break It”
 2. Skrellex – ”Love Again”
 3. Maria Celin – ”Freya”
 4. Stig van Eijk – ”Someday”
 5. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 6. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 7. Akuvi – ”Triumph”

Kommentar: Jag tycker Norge avslutar heaten starkt med flera artister som har bra låtar. Själv fastnar jag mest för Tirils ballad men det finns egentligen ingen av dessa låtar som jag skulle bli besviken om de tog sig till final. Alla funkar väldigt bra i studioversion och jag hoppas att det kommer att funka minst lika bra live i programmet. Det känns faktiskt lite som att det kan gå hursomhelst denna vecka!


Min topplista

 1. Tiril – ”Break It”
 2. Skrellex – ”Love Again”
 3. Akuvi – ”Triumph”
 4. Maria Celin – ”Freya”
 5. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 6. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 7. Stig van Eijk – ”Someday”

Kommentar: Tredje heatet är ingen höjdare. Visst är alla helt klart lyssnarvänliga men det finns inget kul som sticker ut. Blir säkert kul att se Skrellex på scen med sin lite gammeldags schlagerdänga men för min del kan vilka som helst gå vidare. Här finns ingen vinnare!


Min topplista

 1. Tiril – ”Break It”
 2. Skrellex – ”Love Again”
 3. Maria Celin – ”Freya”
 4. Stig van Eijk – ”Someday”
 5. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 6. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 7. Akuvi – ”Triumph”

Kommentar: Nä Norge, det sista heatet lämnade mig helt iskall. Många låtar som bara kändes väldigt beräknade och trista, alternativt att man försöker köra en gimmick för sakens skull. Att detta startfält skulle bli så tamt (detta inkluderar även de förra två heaten) är såklart en besvikelse, men samtidigt tror jag det lite grann blivit ett återkommande problem för Norge på senare år. Under 2014-2015 hade man en del bra låtar (inte minst bra vinnarlåtar) som kännetecknades av en inåtvändig och innerlig ljudvärld, och självreflekterande texter med intressant djup, och det var ett grepp som var framgångsrikt. Men nånstans runt 2017-2018 kändes det som om att Norge tappade sitt musikaliska fotgrepp helt, sjabblade bort det man byggde upp och kör med flamsiga stycken istället. Humor/gimmickkortet kommer inte fungera så länge till, men just nu kan jag inte se nån ändring på det just i år då övrig konkurrens är alldeles för svag.


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Akuvi – ”Triumph”
 2. Skrellex – ”Love Again”
 3. Maria Celin – ”Freya”
 4. Stig van Eijk – ”Someday”
 5. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 6. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 7. Tiril – ”Break It”

Kommentar: Den sista deltävlingen i Norge gör mig inte det minsta besviken. En jämn och bra sådan med olika genrer, uttryck och stilar. Det ska bli riktigt intressant att se liveframträdandena. Här tycker jag om samtliga bidrag och det är svårt att göra en rangordning. Bäst avtryck på mig gjorde Akuvi tätt följt ut av Skrellex. Om man kikar lite snabbt på oddsen inför så är Maria Celin med hennes ”Freya” gjuten en finalplats.


Min topplista

 1. Maria Celin – ”Freya”
 2. Tiril – ”Break It”
 3. Skrellex – ”Love Again”
 4. Eline Thorp – ”Not Meant to Be”
 5. Akuvi – ”Triumph”
 6. Atle Pettersen – ”Masterpiece”
 7. Stig van Eijk – ”Someday”

Kommentar: Norges tredje och sista heat kändes som en slags normalfördelning av upptempoballader för radiolyssnarna, lite Reggae ute i vänstra kvartilen och sen en dansvänlig golden oldie i den andra.  Samtliga bidrag innehåller tilltalande delar, oerhört snygga ljudbilder om inget annat, men de flesta saknar uppercutten som man faller som en fura för. Den ende som kändes som lite av ett signum av Norge var låten ”Freya” som ändå lyckas blanda hintar av nordiska inslag med det mer moderna. Jag tror dock att Norges vinnare återses i första heatet, men ska bli intressant att se hur man röstar på andra sidan gränsen – man har ju haft fel många gånger förr!

 

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera