ISLANDS UTTAGNING. TV-bolaget RÚV valde Islands artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2023 genom uttagningen Söngvakeppnin.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

18 februari 2023: Semifinal 1

Inför semifinal 1 »

Resultat »

Panelen tycker till (inför) »


25 februari 2023: Semifinal 2

Inför semifinal 2 »

Resultat »

Panelen tycker till (inför) »


4 mars 2023: Finalen

Inför finalen »

Panelen tycker till (inför) »

Resultat »

Panelens slutkommentarer »


 


Upplägg

Upplägget för 2023 års isländska ESC-uttagning blir även denna gång tio tävlingsbidrag som fick genomgå tävlan i två semifinaler där tittarröstning utsåg två finalister per program som fick tävla i finalen. Innan finalen röstade också en jury vidare ett wildcard bland de utröstade semifinalisterna.

Semifinalerna hölls den 18:e och 25:e februari medan finalen hölls den 4:e mars. Finalen avgjordes också i två röstningsrundor, först där en gemensam jury- och tittarröstning korade två duellanter och därefter fick tittarna avgöra vem av de två som skulle vinna.

 

Så valdes bidragen ut

Startfältet utsågs genom en öppen antagning som hölls under hösten 2022 varpå en jury med representanter från FTT, FÍH och RÚV valde ut semifinalbidragen. De utvalda tävlingsbidragen presenterades officiellt den 29:e januari.

 

Eurovision-resultat 2023

I finalen den 4:e mars röstades Diljá med tävlingsbidraget ”Power” fram som representant för Island i Eurovision 2023. Hon blir för övrigt den första soloartisten som tävlar för Island i ESC sedan 2018.

 

Avgjorda sändningar

För att göra det enkelt att navigera i artikeln har vi valt att placera programmen enligt aktuell sändningsordning. Det innebär att du hittar fakta och kommenterar från alla avgjorda sändningar längre ned i artikeln. Vill du gå dit direkt ska du klicka här.

 

Finalen

Finalen i Islands uttagning Söngvakeppnin 2023 avgjordes den 4:e mars då de fem bidrag som röstades fram i semifinalerna tävlade om segern. Fyra av låtarna hade tittarna röstat fram och det femte bidraget hade valts in som wildcard bland de utröstade låtarna. Själva avgörandet gjordes i två omgångar, först där en gemensam tittar- och juryröstning bestämde två vinnare som fick tävla i en duell om vem som skulle vinna. I duellen hade tittarna 100 procent makt att avgöra resultatet.

Under semifinalprogrammen var alla tävlande tvungna att sjunga på isländska medan i finalen fick artisterna själva avgöra språkvalet för sitt bidrag. Fyra av fem finalister valde att använda sig av sin alternativa engelska studioversion medan en tävlande valde att sjunga på isländska (också för att den låten bara hade getts ut på isländska inför tävlingen).

 

Mer information

Panelen tycker till (inför) »

Resultat »

Slutkommentarer »

 

Fakta


 • Datum:
 • 2023-03-04

 • Tid:
 • 20.45 CET

 • Programledare:
 • Unnsteinn Manuel Stefánsson, Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir & Sigurður Þorri Gunnarsson

 • Plats:
 • Gufunesi

 • Röstningsprocess:
 • Omgång 1: Delad jury- och tittarröstning
 • Omgång 2: 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • RÚV – Länk

 

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i startordning. Länkarna går till bidragens engelska studioversioner (inom parentes finns länk till bidragens framträdanden i semifinalerna). Notera att bidraget ”OK” framförs på isländska och saknar engelsk studioversion.


1. Sigga Ózk – Dancing Lonely (”Gleyma þér og dansa”)
Låtskrivare: Klara Elias, Alma Goodman, David Mørup, James Gladius Wong


2. Bragi – Sometimes the World’s Against You (”Stundum snýst heimurinn gegn þér”)
Låtskrivare: Bragi Bergsson, Joy Deb, Rasmus Palmgren, Aniela Eklund


3. Celebs – Doomsday Dancing (”Dómsdags dans”)
Låtskrivare: Hrafnkell Hugi Vernharðsson, Katla Vigdís Vernharðsdóttir, Valgeir Skorri Vernharðsson, Árni Hjörvar Árnason


4. Diljá – Power (”Lifandi inni í mér”)
Låtskrivare: Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Diljá Pétursdóttir


5. Langi Seli & Skuggarnir – OK
Låtskrivare: Axel Hallkell Jóhannesson, Erik Robert Qvick, Jón Þorleifur Steinþórsson

 

 

Så här tyckte vi (inför)


Min topplista

 1. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”
 2. Sigga Ózk – ”Dancing Lonely”
 3. Diljá – ”Power”
 4. Bragi – ”Sometimes the World’s Against You”
 5. Celebs – ”Doomsday Dancing”

Kommentar: Jag har verkligen gjort en ombedömning på bidragen i den isländska finalen! Efter att ha sett liveframträdandena så framstår det för mig att vissa artister verkligen tänkt igenom sitt bidrag – medan andra inte har det. Exempelvis så känns det tydligt att Langi Seli & Skuggarnir lyckats riktigt bra med sin scenshow, och gjort bidraget till ett intressant och uppseendeväckande nummer. Det är minnesvärt – på en helt annan nivå än allt annat i den isländska finalen. Sigga Ózk har delvis lyckats med samma sak, men som poplåt så blir det inte alls samma effekt. Tvärtom så känns det som att ”OK” har en något större chans att vinna – konstigt nog. Rockabilly känns inte som en given vinnargenre, men jag tror att nummret är tillräckligt starkt för att åstadkomma detta!


Tyckte inte till inför sändningen

Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Bragi – ”Sometimes the World’s Against You”
 2. Sigga Ózk – ”Dancing Lonely”
 3. Diljá – ”Power”
 4. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”
 5. Celebs – ”Doomsday Dancing”

Kommentar: Tycker att Island bjuder på en ganska bra final och jag förstår varför alla är där även om jag personligen hade valt ett wildcard från semifinal 2 istället för semifinal 1 i årets Söngvakeppnin (en starkare semi helt enkelt). Min favoritlåt i finalen är den Bragi framför men jag förstår även om t.ex. Diljá eller Langi Seli & Skuggarnir skulle vinna i och med att de ligger bäst till i oddsen.


Min topplista

 1. Bragi – ”Sometimes the World’s Against You”
 2. Sigga Ózk – ”Dancing Lonely”
 3. Diljá – ”Power”
 4. Celebs – ”Doomsday Dancing”
 5. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”

Kommentar: Vi gick från Daði Freyr till det här!!! Känns inte riktigt som att Island ens försöker att vinna i år. Vår kära Bragi kommer nog plocka lite poäng från Sverige om han vinner i alla fall men tror kanske ändå det blir Sigga som vinner.


Min topplista

 1. Diljá – ”Power”
 2. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”
 3. Celebs – ”Doomsday Dancing”
 4. Bragi – ”Sometimes the World’s Against You”
 5. Sigga Ózk – ”Dancing Lonely”

Kommentar: Egentligen är det inte så mycket som förändrats i min ranking sen jag bekantade mig med låtarna under semifinalerna, utan jag har tvärtom haft det ganska enkelt att placera ut låtarna. Diljá skulle kunna bli väldigt intressant om hon vinner, medan Langi Seli & Skuggarnir säkert hade kunnat gå varm på flera dansbanor. Men annars är det lite ”business as usual”, ingen låt som egentligen förargar allt för mycket. Islands val kanske kan bli lite tungan på vågen här (beroende på vad de väljer) då de tävlar i semifinal 2 som i övrigt ser ut att bli rätt svag.


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Bragi – ”Sometimes the World’s Against You”
 2. Celebs – ”Doomsday Dancing”
 3. Diljá – ”Power”
 4. Sigga Ózk – ”Dancing Lonely”
 5. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”

Kommentar: Det har blivit dags för Island att välja sitt nästa ESC-bidrag och sin nästa tävlande. Hoppas verkligen att Bragi tar hem det, för han är den enda personliga favoriten i en annars så svag isländsk uttagning. Jag tror att det var ett smart drag av honom att köra på den engelska versionen, då den isländska versionen inte riktigt var lika slagkraftig och passande, enligt mig. Medans Bragi’s låt känns mer passande på engelska, så tycker jag resterande final-bidrag som har bytt till engelska blivit sämre.


Min topplista

 1. Diljá – ”Power”
 2. Bragi – ”Sometimes the World’s Against You”
 3. Sigga Ózk – ”Dancing Lonely”
 4. Celebs – ”Doomsday Dancing”
 5. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”

Kommentar: Vet inte om jag ändrar min bedömning så mycket i denna, var det känns, lite för anonyma tävling. Även om det är kul med lite ”Rockabilly” i dessa sammanhang, så är inte ”OK” min smak och är därför jag placerar den sist. Känslan av gamla 60-tals ”Batmaaan” ligger på tungan. Ett snäpp upp har vi ”Doomsday Dancing”. Den tilltalar mig inte något nämnvärt heller tyvärr även om jag inte anser den är direkt dålig. Sen har vi mina tre i topp, som allihop skulle kunna ta hem det. Ingen av dem sticker ut mer än den andra och är helt ok. Oavsett tvivlar jag på att någon av dem är på en nivå som tar sig till final, men det återstår att se hur väl det proddas för scenframträdandet i Liverpool.

 

Resultat


NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Det blir sångerskan Diljá med bidraget ”Power” som kommer att få representera Island i Eurovision 2023. Hennes isländska version av tävlingsbidraget hette ”Lifandi inni í mér”, men i Söngvakeppnin-finalen valde hon att framföra låten på engelska. Artistvalet innebär för övrigt att Island kommer för första gången sedan 2018 att representeras av en soloartist efter Hatari, Daði og Gagnamagnið och Systur.

Så här såg det ut när Diljá framförde sin låt i sändningen:

 

Så var finalen

I finalen tävlade fem bidrag om segern. Dessa låtar hade tidigare tävlat i de två semifinalerna där tittarna hade valt in fyra av låtarna medan en jury utsåg den femte finalisten. Själva omröstningen avgjordes i två rundor – först där delad jury- och tittarröstning tog fram två duellanter och därefter då tittarna själva fick bestämma vem av de två låtarna som skulle vinna.

 

Hela resultatet

Omgång 1 (fem blev två)

De två fetmarkerade bidragen tog sig vidare till den andra omgången. Övriga slutade oplacerade.

 

Omgång 2 (tittarna röstade fram vinnaren)

Nedan presenteras bidragen i resultatordning:

 1. Diljá – Power
 2. Langi Seli & Skuggarnir – OK

 

Tycker du att Island valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 

Panelens slutkommentarer


Vann rätt eller fel låt (enligt mig)?

Nu ska det villigt erkännas av mig att ingen av de två låtarna som gick till andra omgången var några direkta favoriter för mig samtidigt som jag har respekt för att dessa valdes ut till duellen. Men de är heller inga dåliga låtar så jag tycker vinnaren är helt okej för Island i år. Betyget just nu är 2,5 då låten känns mittemellan 2 och 3.


Vann rätt eller fel låt (enligt mig)?

Ser man på, undertecknad lyckas få se ytterligare en av mina topprankade gå och vinna! Får väl erkänna att det tog ett litet tag innan jag fick upp ögonen för Diljás låt, men den har vuxit en del under tävlingens gång. Jag får en bra känsla av den låten utan att jag egentligen kan hitta orden just nu för varför jag gillar den. Men oavsett vad så är det ett klokt val Island gjort, andra semins första halva ser ut att bli ganska tempofattig, och då bryter man av lite snyggt.

 

Semifinaler

Semifinal 1

I den första semifinalen i Islands Söngvakeppnin 2023 kommer fem bidrag att tävla om två finalplatser. Som vanligt kommer alla bidrag att framföras på isländska i sändningen och först till finalen får artisterna chansen att byta till andra språk.

Inför sändningen tycker vi till om bidragen som tävlar i programmet. Åsikterna bygger på de studioversioner som har presenterats.

 

Mer information

Resultat »

Panelen tycker till (inför) »

 

Fakta


 • Datum:
 • 2023-02-18

 • Tid:
 • 20.45 CET

 • Programledare:
 • Unnsteinn Manuel Stefánsson, Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir & Sigurður Þorri Gunnarsson

 • Plats:
 • Gufunesi

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • RÚV – Länk

 

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i alfabetisk ordning efter artist. Inom parentes nämns varje bidrags ev. engelska studioversion. Vi länkar också till studioversioner.


Benedikt – Þora” (”Brave Face”)
Låtskrivare: Benedikt Gylfason, Hildur Kristín Stefánsdóttir, Una Torfadóttir


Bragi – Stundum snýst heimurinn gegn þér” (”Sometimes the World’s Against You”)
Låtskrivare: Bragi Bergsson, Joy Deb, Rasmus Palmgren, Aniela Eklund


Celebs – Dómsdags dans” (”Doomsday Dancing”)
Låtskrivare: Hrafnkell Hugi Vernharðsson, Katla Vigdís Vernharðsdóttir, Valgeir Skorri Vernharðsson, Árni Hjörvar Árnason


Diljá – Lifandi inni í mér” (”Power”)
Låtskrivare: Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Diljá Pétursdóttir


Móa – Glötuð ást” (”Lose This Dream”)
Låtskrivare: Móeiður Júníusdóttir, Guðrún Sigríður Guðlaugsdóttir

 

 

Resultat i semifinal 1


Den första semifinalen i Islands uttagning Söngvakeppnin 2023 är avklarad och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till finalen (utan inbördes ordning):

 

I samband med den andra semifinalen meddelades det att juryn valde att ge finalens wildcardplats till följande låt:

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut* i denna semifinal (ej inbördes ordning):

 

Tycker du det var rätt låtar som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

 

Så här tyckte vi (inför)


Min topplista

 1. Diljá – ”Lifandi inni í mér”
 2. Benedikt – ”Þora”
 3. Bragi – ”Stundum snýst heimurinn gegn þér”
 4. Móa – ”Glötuð ást”
 5. Celebs – ”Dómsdags dans”

Kommentar: Helt okej start i den isländska uttagningen, men ingen höjdartävling än. Produktionskvaliteten är hög men jag saknar verkligen djup i låtarna, det blir för lättlyssnat. Bäst i detta startfält enligt mig – är Diljá, som verkligen går in för en svår men intressant låt.


Tyckte inte till inför sändningen

Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Bragi – ”Stundum snýst heimurinn gegn þér”
 2. Diljá – ”Lifandi inni í mér”
 3. Benedikt – ”Þora”
 4. Móa – ”Glötuð ást”
 5. Celebs – ”Dómsdags dans”

Kommentar: Jag håller med Adrian om att det är inte mer än en okej start i denna semifinal. De två låtar jag har i toppen är de jag också hoppas tar sig till final. Det jag hoppas på mest är att det blir bra scenframträdanden som gör låtarna rättvisa. Jag tror att det kan höja sig lite när man får se allt live-on-stage.


Min topplista

 1. Benedikt – ”Þora”
 2. Bragi – ”Stundum snýst heimurinn gegn þér”
 3. Diljá – ”Lifandi inni í mér”
 4. Celebs – ”Dómsdags dans”
 5. Móa – ”Glötuð ást”

Kommentar: Island har ju visat sig på senare år att de också kan leverera grymma bidrag men vad är det här??? Snoozefest deluxe kallar jag det! Så ointressanta bidrag och det spelar ingen roll vilket språk de sjunger på. Ser ingen vinnare i det här startfältet så hoppas på bättre kvalitet i nästa semi.


Min topplista

 1. Diljá – ”Lifandi inni í mér”
 2. Benedikt – ”Þora”
 3. Móa – ”Glötuð ást”
 4. Celebs – ”Dómsdags dans”
 5. Bragi – ”Stundum snýst heimurinn gegn þér”

Kommentar: Ja… om man bara följt Söngvakeppnin från sisådär 2019 och framåt har man förmodligen varit rätt så bortskämd med akter som stuckit ut ordentligt. Hatari 2019, Daði Freyr 2020, Dimma samma år… det är knappast så att vi hittar så mycket jättespännande i årets startfält, men en ljuspunkt hittar jag i denna semi, och det är Diljá. Hennes låt har blivit en ordentlig växare, som jag hoppas kan komma långt.


Tyckte inte till inför sändningen

Min topplista

 1. Bragi – ”Stundum snýst heimurinn gegn þér”
 2. Benedikt – ”Þora”
 3. Diljá – ”Lifandi inni í mér”
 4. Móa – ”Glötuð ást”
 5. Celebs – ”Dómsdags dans”

Kommentar: Bra öppning på årets isländska uttagning. Jag tycker att det finns 4 av 5 låtar som håller måttet och som är riktigt bra. Men problemet är ju att bara 2 st bidrag kan ta sig vidare till final, så tyvärr får man inte vidare alla sina favoriter. Jag fastnade mest för Bragi och Benedikt bedömt efter att ha lyssnat på studioversionerna.


Min topplista

 1. Bragi – ”Stundum snýst heimurinn gegn þér”
 2. Diljá – ”Lifandi inni í mér”
 3. Benedikt – ”Þora”
 4. Celebs – ”Dómsdags dans”
 5. Móa – ”Glötuð ást”

Kommentar: Efter första lyssningen kan jag inte säga att något av bidragen var något som fastnade på minnet. Nu är ju minnet på den här tanten inte den bästa längre, men när något verkligen fäster brukar melodin och texten sitta som ett plåster på hjärnan. För Islands första semifinal börjar jag nerifrån med min tredjeplacering Benedikt med låten ”Þora” . Här har vi en lättsmält låt som växer något, men framförandet känns alltför tunnt. Diljás låt ”Lifandi inni í mér” innehåller en grymt skön basgång som jag faller för och hon har en vacker röst, men låten i sig växer inte. Bragis bidrag ”Stundum snýst heimurinn gegn þér” tror jag kan gå hem hos den breda publiken och är en låt som påminner om ett finalnummer i andra talangtävlingar vi ser på tv. Därför tror jag att det kan bli att finalplatserna går till Bragi och Diljá – men, jag har ju haft fel många gånger för det detta ändå handlar om tycker och smak.

 

 

Semifinal 2

Även i den andra semifinalen i Islands Söngvakeppnin 2023 kommer fem bidrag att tävla om två finalplatser, där resultatet avgörs av tittarnas röster. Som vanligt kommer alla bidrag att framföras på isländska i sändningen och först till finalen får artisterna chansen att byta till andra språk.

Inför sändningen tycker vi till om bidragen som tävlar i programmet. Åsikterna bygger på de studioversioner som har presenterats.

 

Mer information

Resultat »

Panelen tyckte till (inför) »

 

Fakta


 • Datum:
 • 2023-02-25

 • Tid:
 • 20.45 CET

 • Programledare:
 • Unnsteinn Manuel Stefánsson, Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir & Sigurður Þorri Gunnarsson

 • Plats:
 • Gufunesi

 • Röstningsprocess:
 • 100% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • RÚV – Länk

 

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i alfabetisk ordning efter artist. Inom parentes nämns varje bidrags ev. engelska studioversion. Vi länkar också till studioversioner.


Kristín Sesselja – Óbyggðir” (”Terrified”)
Låtskrivare: Kristín Sesselja Einarsdóttir, Tiril Beisland, Vetle Sigmundstad, Guðrún Helga Jónasdóttir


Langi Seli & Skuggarnir – OK
Låtskrivare: Axel Hallkell Jóhannesson, Erik Robert Qvick, Jón Þorleifur Steinþórsson


Silja Rós & Kjalar – Ég styð þína braut” (”Together We Grow”)
Låtskrivare: Silja Rós Ragnarsdóttir, Rasmus Olsen


Sigga Ózk – Gleyma þér og dansa” (”Dancing Lonely”)
Låtskrivare: Klara Elias, Alma Goodman, David Mørup, James Gladius Wong


Úlfar – Betri maður” (”Impossible”)
Låtskrivare: Rob Price, Úlfar Viktor Björnsson, Elín Sif Halldórsdóttir

 

 

Resultat i semifinal 2


Den andra och avslutande semifinalen i Islands uttagning Söngvakeppnin 2023 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till finalen (ej inbördes ordning):

 

I samband med den andra semifinalen meddelades det att juryn valde att ge finalens wildcardplats till följande låt:

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut i denna semifinal:

 

Tycker du det var rätt låtar som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

Så här tyckte vi (inför)


Min topplista

 1. Sigga Ózk – ”Gleyma þér og dansa”
 2. Úlfar – ”Betri maður”
 3. Kristín Sesselja – ”Óbyggðir”
 4. Silja Rós & Kjalar – ”Ég styð þína braut”
 5. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”

Kommentar: Fortfarande inte imponerad av årets isländska uttagning, som är alldeles för tanig. Det saknas spets här, och jag tror inte att något bidrag i denna semifinal har vad som krävs för att bryta igenom bruset i ESC. Jag kan möjligtvis tycka att ”Gleyma þér og dansa” och ”Betri maður” funkar hyfsat då detta ändå är välgjorda låtar. Men samtidigt är de inte särskilt intressanta, och därför har jag svårt att se någon av dem som vinnare i slutändan.


Min topplista

 1. Silja Rós & Kjalar – ”Ég styð þína braut”
 2. Kristín Sesselja – ”Óbyggðir”
 3. Sigga Ózk – ”Gleyma þér og dansa”
 4. Úlfar – ”Betri maður”
 5. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”

Kommentar: Personligen tycker jag att den här semifinalen har bättre bidrag även om jag hittar min personliga vinnare i förra semin. Ingen av låtarna som tävlar här får lägre än godänt av mig i betyg och om juryn ska utse ett wildcard bland de utröstade låtarna hoppas jag att den låten kommer från detta program.


Min topplista

 1. Silja Rós & Kjalar – ”Ég styð þína braut”
 2. Kristín Sesselja – ”Óbyggðir”
 3. Sigga Ózk – ”Gleyma þér og dansa”
 4. Úlfar – ”Betri maður”
 5. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”

Kommentar: Semi 2 håller en högre standard i mina öron men av någon anledning tycker jag bidragen blir bättre på engelska vilket är ovanligt. Isländska är ju väldigt vackert! Känner dock att Island borde kunna bjuda på något mycket roligare.


Min topplista

 1. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”
 2. Silja Rós & Kjalar – ”Ég styð þína braut”
 3. Kristín Sesselja – ”Óbyggðir”
 4. Sigga Ózk – ”Gleyma þér og dansa”
 5. Úlfar – ”Betri maður”

Kommentar: Denna semi tycker jag genomsyrar det som varit lite trist i årets uttagning, tempot på låtarna har åkt ner i botten och skvalpar. Det är inte så att jag tycker någon låt varit direkt dålig, så har det absolut inte varit, men det blir bara ointressant. Det är inte ett bra tecken för övriga startfältet att den mest intressanta akten i denna semi är ett rockabillydansband… nä nu ska jag inte vara så hård mot Langi Seli & Skuggarnir, de har en hyfsad låt.


Min topplista

 1. Úlfar – ”Betri maður”
 2. Sigga Ózk – ”Gleyma þér og dansa”
 3. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”
 4. Silja Rós & Kjalar – ”Ég styð þína braut”
 5. Kristín Sesselja – ”Óbyggðir”

Kommentar: Den andra semifinalen har framförallt två bidrag som jag håller som personliga favoriter och där jag hoppas att minst ett av dessa bidrag tar sig till final. Men jag kan redan nu avslöja att jag håller Bragi från första semin som min absoluta favorit att vinna Söngvakeppnin 2023. Sen får vi se om det slutligen blir 4 bidrag som gör upp i finalen eller om man tar in ett extra wildcard (som utfyllnad). Flertalet i finalen lär ju köra sina bidrag på engelska.


Min topplista

 1. Sigga Ózk – ”Gleyma þér og dansa”
 2. Kristín Sesselja – ”Óbyggðir”
 3. Silja Rós & Kjalar – ”Ég styð þína braut”
 4. Úlfar – ”Betri maður”
 5. Langi Seli & Skuggarnir – ”OK”

Kommentar: Denna andra semifinal håller en ganska anonym profil vad gäller bidrag. Tempot har dalat och känns som middagsnummer på krogen. Finns ljusglimtar och snygga ljud, men inget som direkt sticker ut och glänser! För närvarande hoppas jag att vinnaren för Island återfinns i första semifinalen.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera